torsdag 19. oktober 2017 10:01

ITD og AMU-Fyn i nyt samarbejde om trafiksikkerhed og færre skader

ITD har indledt et nyt samarbejde med AMU-Fyn om kørekurser og skadesanalyser for at nedbringe antallet af trafikulykker og skader. Trafiksikkerheden er i højsædet, og som en ekstra gevinst er der penge at spare ved at have fokus på færre skader.

Trafiksikkerhed har et meget stort fokus hos ITD, som gennem årene har gennemført en række tiltag for at nedbringe antallet af ulykker. Nyeste tiltag er et samarbejde med AMU-Fyn om kørekurser og skadesanalyser af egne skader, så chaufførerne kan blive endnu bedre til deres job.

- Trafiksikkerhed er et væsentligt fokus for os, og vi ønsker at bidrage aktivt til at nedbringe antallet af ulykker. Vi vil gerne påtage os et særligt ansvar for at støtte op om kampen mod færre trafikulykker der, hvor der er en lastbil, trækker eller bus involveret, siger Jørgen Smed, uddannelsesansvarlig hos ITD.

Det er baggrunden for aftalen med AMU-Fyn, der tilbyder tre særlige kurser til alle gods- og busvognmænd. Det drejer sig om uheldsforebyggelse, skadesanalyse af virksomheden og masterdriveruddannelsen. Kurserne er primært rettet mod chauffører.

Ud over at det højner trafiksikkerheden, kan der også være god økonomi i at benytte sig af kurserne.

- De virksomheder, der har fokus på forebyggelse, vil have færre skader, som vil kunne ses på bundlinjen, i og med at der vil være færre udgifter til både selvrisiko samt øvrige unødige omkostninger ved en bil, der står stille. Oftest følger der også en prisforhøjelse på virksomhedens forsikringer i kølvandet på større skadesudbetalinger. Derfor giver det rigtig god mening at forebygge skader. Vi vil meget gerne have en dialog om, hvorfor skaden skete, og hvad der kan gøres for at undgå, at det gentager sig - det handler typisk meget om adfærd. Gennem en skadesanalyse kan vi skabe et overblik over, hvilke typer af skader virksomheden har haft, og hvor der skal sættes ind for at undgå disse i fremtiden. Det har den sideeffekt, at antallet af ulykker på landevejen vil falde, siger Arne H. Hansen, direktør i ITD Forsikringsservice.


Fakta om kurserne:

Kurserne er åbne for alle og afvikles over hele landet. Lignende kurser udbydes ligeledes som AMU-kurser hos DEKRA.

Du kan læse mere på ITD’s hjemmeside.

Her kan du også se, hvordan du tilmelder dig.

Uheldsforebyggelse: Er et kørekursus, hvor alle virksomheder kan tilmelde en eller flere chauffører. Chaufføren lærer at manøvre sit køretøj optimalt samt navigere sikkert under påvirkning af de mange distraktionsfaktorer, der mødes i hverdagen. Desuden får kursusdeltageren indsigt i hensigtsmæssig kørselsadfærd til afværgelse af uheld i forskellige situationer. 

Jo mere vi træner, des bedre bliver vi – det gælder os alle!

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >