mandag 03. september 2018 19:05

Det er sjover’, hvis man ik’ blir’ kørt over

Lastbilkaravanen besøger i denne uge over 2.500 glade skoleelever i hele landet. Gennem dans, leg og dialog bliver de undervist i trafiksikkerhed, så de får gode vaner lige fra starten og kan vise mor og far, hvordan man skal opføre sig i trafikken.

I dag har 500 elever fra skolerne Nordstjernen, Privatskolen i Frederikshavn, Bangsbostrand og Frydenstrand deltaget i kickoffet på ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen.

Sammen med lastbilchaufføren Magda, som er hovedpersonen i kampagnen, sang eleverne om trafiksikkerhed at spise chips, hvis man ikke er pakket ind i gips”, ”hold dig væk fra det dæk, hvis dine knogler ik’ skal sige knæk” og ”det er sjover’, hvis man ik’ bliver kørt over”.

Efter Magdas trafikshow fik eleverne grønne refleksveste og -armbånd, og så gik turen op i lastbilerne. Her skulle de opleve de kritiske zoner foran lastbilernes højre forhjul. Zonerne var markeret med røde cirkler i en diameter på fire meter. 

 

Politikere besøger Lastbilkaravanen

Det er eftertragtet af få besøg af Lastbilkaravanen. I år besøger Lastbilkaravanen Frederikshavn, Varde, Haderslev, Nyborg og Københavns Kommune, og de er glade for kampagnen og støtter op omkring den.

- Teknisk Udvalg/Trafiksikkerhedsudvalget i Frederikshavn Kommune har de sidste år haft fokus på skolevejene og børnenes færden i trafikken. Skolevejene er fysisk blevet opgraderet, der er udviklet nyt undervisningsmateriale til færdselsundervisningen i folkeskolen, og der er lavet en ny cykelkampagne. Lastbilkaravanens arrangement understøtter de øvrige tiltag i forhold til skolevejene, og derfor er det glædeligt, at børnene kan få denne oplevelse med og lære omkring lastbilerne og de faremomenter, der kan opstå i forhold til de tunge køretøjer, siger Flemming Rasmussen, formand i Trafiksikkerhedsudvalget.

Bag Lastbilkaravanen står ITD, og ITD’s medlemmer er med på turen og stiller lastbiler til rådighed.

- Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport har vi – og vores medlemsvirksomheder, danske vognmænd – et særligt ansvar for at fastholde fokus på trafiksikkerhed. Særligt over for de mindste trafikanter, og det gør vi gennem Lastbilkaravanen. En ulykke er en for meget, og vi håber på, at kampagnen kan være med til at give mere tryghed, øge trafiksikkerheden og i sidste ende være med til at redde liv, forklarer Malene Vitus, som er projektleder på Lastbilkaravanen.

Det er sjette år i træk, at Lastbilkaravanen ruller rundt i landet, og når årets tur er slut, så er omkring 2.500 skolelever blevet klogere på sikker trafik. Over 50 folkeskoler deltager i kampagnen.

 

Besøg Lastbilkaravanen i Varde, København og på Aalborg Universitet

Som noget nyt holder Lastbilkaravanen to åbne arrangementer i Varde og i København. Her er Magda, og sammen med Lærke fra BaseBoys fra DR Ultra synger de om trafiksikkerhed.

Se hele tourplanen her.

De studerende på Aalborg Universitet får også besøg af Lastbilkaravanen. Dog i et andet format. De skal prøve VR-briller og se, hvordan det er at være chauffør i en lastbil, som kører inde i byen. Her skal de opleve, hvordan de bliver set oppe fra lastbilen, når de selv cykler. De studerende kan også prøve alkohol- og rusmiddelbriller.

 

Et undervisningsunivers for alle

Selvom man ikke får besøg af Lastbilkaravanen, kan man alligevel sætte fokus på lastbiler og sikkerhed. Der er skabt et undervisningsunivers for eleverne i 0.-2. klasse. På www.lastbilkaravanen.dk ligger Magdas sange, noder, karaokevideo, to forskellige børnebøger, som også bliver læst højt, plakater, lærerguides og regneopgaver.

Lastbilkaravanen er støttet af FDE Fonden.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >