torsdag 12. april 2018 15:44

Erhvervsminister Brian Mikkelsen taler på ITD’s generalforsamling

ITD kan på generalforsamlingen lørdag den 14. april 2018 byde velkommen til en prominent gæst. Her lægger erhvervsminister Brian Mikkelsen nemlig vejen forbi Odeon og holder en tale.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har takket ja til at holde tale på ITD’s årlige generalforsamling og lægger derfor vejen forbi Odeon i Odense, hvor generalforsamlingen afholdes. Her ventes det, at erhvervsministeren vil sætte ord på nogle af de temaer, som har betydning for transport- og logistikbranchen - både nu og i fremtiden.

 

Erhvervsministeren er stærkt optaget af, at dansk erhvervsliv er gearet til at være på forkant med udviklingen, så digitaliseringen og de nye teknologiske muligheder udnyttes til at skabe ny vækst. Digitaliseringen går lynhurtigt og brugen af data og avanceret teknologi kommer til at skabe store forandringer både i samfundet og i virksomhederne.

 

Det ventes derfor, at erhvervsminister Brian Mikkelsen i sin tale vil komme nærmere ind på disse temaer, da vejgodstransporten er et af de erhverv, der står over for en gennemgribende teknologisk transformation, som vil ændre branchen markant, når den teknologiske og digitale omstilling slår igennem.

 

Inden for en overskuelig årrække kan vi forvente, at førerløse lastbiler bliver et udbredt syn på de danske veje og også andre digitale og teknologiske løsninger vil vinde indpas.

 

Det skaber grobund for nye forretningsformer til gavn for vækst og udvikling både i branchen og i hele Danmark. Men det forudsætter, at vi er parate og forstår at gribe og udnytte mulighederne.

 

- I ITD er vi rigtig glade for, at erhvervsminister Brian Mikkelsen tager sig tid til at aflægge ITD’s generalforsamling et besøg. Transportbranchen oplever i disse år en voldsom vækst, men står også over for en omfattende digital og teknologisk transformation. I ITD arbejder vi intenst på at være på forkant, så vi kan udnytte og implementere de nye løsninger og høste gevinsterne. Transportsektoren bidrager i den grad til væksten i samfundet, og som erhverv vil vi gerne vise ministeren, hvor stort et vækstpotentiale, der er i vores branche, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >