onsdag 05. september 2018 12:58

Indbyggere fra Varde besøgte Lastbilkaravanen

I disse dage kører ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” rundt til 2.600 skoleelever i fem danske kommuner. Men tirsdag den 4. september 2018 var det ikke kun elever, der kunne synge og danse sammen med Magda og Lastbilkaravanen. Kampagnen havde åbnet dørene for offentligheden, og arrangementet var velbesøgt.

Mange børn tog deres forældre med til en aktiv eftermiddag på Cirkuspladsen i Varde, hvor de mødte lastbiler og fik sig en snak med chaufførerne fra lokale vognmandsvirksomheder.

ITD har som et nyt forsøg åbnet dørene til Lastbilkaravanen, for at så mange som overhovedet muligt får chance for at stifte bekendtskab med Lastbilkaravanen og budskabet om sætte fokus på trafiksikkerhed.

Der var besøgende i alle aldre, og mange udnyttede muligheden for selv at komme op i en lastbil og sidde bag rettet.

- Jeg blev virkelig overrasket over, hvor højt oppe man sidder i en lastbil. Det har jeg aldrig tænkt over, siger en begejstret mor til tre børn, som alle løber rundt med grønne ITD-balloner.

 

Kampagnen får politisk opbakning

ITD, som stod bag arrangementet i samarbejde med Varde Kommune, var glade for besøget og den politiske opbakning.

Formanden for Udvalget for Børn og Læring, Peder Foldager, besøgte også Lastbilkaravanen og prøvede at sidde oppe bag rattet.

 

- I Varde kommune prioriterer vi trafiksikkerheden for vores skoleelever – eksempelvis gennem etablering af cykelstier, så flere kan cykle til skole, og gennem aktiviteter, hvor skoleelever får mere viden omkring det at færdes sikkert i trafikken – derfor har vi inviteret Lastbilkaravanen på besøg, siger Peder Foldager, formanden for Udvalget for Børn og Læring.

 

Lærke, lastbiler og latte

Den gode stemning på pladsen var ikke til at tage fejl af. Der var glædesskrig og smil, når de mindste besøgende fandt dythornet på lastbiler eller tog sig en tur i hoppeborgene. Efterfølgende kunne de slukke tørsten med kolde milkshakes.

Magda, som er hovedpersonen i trafiksikkerhedskampagnen, fik besøg af Lærke Sauer, der er kendt fra DR Ultras BaseBoys og MGP-vinder 2016. Sammen sang de om trafiksikkerhed og kærlighed. Og mens børnene dansede, havde de voksen muligheden for at skylle budskabet ned med caffe latte.

 

Besøg Lastbilkaravanen i København

Næste åbne arrangement er i København fredag den 7. september 2018 kl. 15-17. Her deltager blandt andet studerende fra Aalborg Universitet. De skal blandt andet selv prøve at være chauffører ved at bruge VR-briller. Men alle andre er også velkomne til at kigge forbi.

 

Se invitationen til arrangementet i København her.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >