tirsdag 24. april 2018 21:00

ITD Arbejdsgiver har nået de første 100 medlemmer

Over 100 virksomheder er nu medlemmer af ITD Arbejdsgiver. Det kom frem på ITD Arbejdsgivers generalforsamling, der netop er blevet afviklet.

Vognmænd, transport- og logistikvirksomheder er glade for at være medlemmer af ITD Arbejdsgiver. For foreningen tæller nu over 100 medlemmer siden en overenskomst blev indgået med Krifa i 2016. Medlemstallet glæder Gert Jakobsen, der er formand for ITD Arbejdsgiver.

 

- ITD Arbejdsgiver og Krifa har lavet en mindstelønsoverenskomst, og jeg er sikker på, at den er forklaringen på de mange medlemmer. For overenskomsten giver blandt andet mulighed for, at dele af lønnen kan forhandles lokalt til gavn for både medarbejdere og ledelse. Samtidig har overenskomsten en rigtig god pensionsordning, siger han.

 

Medlemstallet blev fremlagt på ITD Arbejdsgivers ordinære generalforsamling tirsdag den 24. april i Fredericia. I år var der ikke valg til bestyrelsen, men grundet vedtægterne skete der alligevel en udskiftning i bestyrelsen. Niels Juul Nielsen erstatter Poul Henrik Schou som næstformand i foreningen.

 

Glade medarbejdere

Der blev naturligvis kigget tilbage på det forgangne års arbejde, og et af hovedpunkterne var rapporten God Arbejdslyst, som ITD (Arbejdsgiver) og Krifa udgav i januar 2018.

 

Lastbilchauffører, disponenter, lagermedarbejdere og andre, der arbejder i vejgodstransportbranchen hos ITD’s medlemmer, har en højere arbejdslyst end gennemsnittet af danskere. På en skala fra 0 til 100 ligger medarbejdernes arbejdslyst på 76 point. Det er lidt højere end danskernes gennemsnitlige arbejdslyst, som ligger på 74 point.

 

- Det var i forvejen vores opfattelse, at folk er glade for at arbejde i vejgodstransportbranchen. Men det er rigtig dejligt at få sat tal på, at arbejdslysten hos de ansatte i ITD’s medlemsvirksomheder er høj og faktisk højere end danskernes gennemsnitlige arbejdslyst, siger Trine Schiørring Plesner, der er direktør for ITD Arbejdsgiver.

 

De to mest afgørende faktorer for arbejdslysten hos både ITD-medlemmers medarbejdere og den gennemsnitlige dansker er, at arbejdet giver mening, og at vi mestrer vores job.

 

Rapporten er nu bredt ud i branchen, så man kan arbejde endnu mere målrettet med trivslen og arbejdslysten i virksomhederne.

 

Foto: ITD 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >