fredag 21. september 2018 13:54

ITD deltog i konference om digitaliseringsklar lovgivning

IT-ordførere, ministre, embedsværket og organisationer var onsdag den 19. september samlet i Landstingssalen på Christiansborg for at diskutere, hvordan lovgivningen bedre kan følge med den digitale udvikling. ITD var med på konferencen og glæder sig over, at der nu kommer øget fokus på at implementere digitaliseringen i lovgivningsprocessen.

Regeringen indgik tidligere på året en bred politisk aftale, der skal gøre ny lovgivning digitaliseringsklar. Formålet er blandt andet at forenkle love og regler til gavn for både borgere, forvaltning og virksomheder. Dette dannede baggrund for debatten på konferencen og for ITD’s medlemsvirksomheder i transport- og logistikbranchen er det meget vigtigt, at lovgivningen forenkles, så virksomhederne får mulighed for at udnytte det enorme potentiale, der ligger i den teknologiske udvikling.

- Teknologien udvikler sig generelt hurtigere end lovgivningen og myndighedsbehandlingen. Derfor er der konstant behov for at tilpasse regler og systemer til den nye teknologiske virkelighed, så det fremadrettet bliver muligt at udnytte eksempelvis de selvkørende teknologier optimalt, fordelene ved digital håndtering af transportdata og de mange muligheder digitaliseringen i øvrigt giver. Det kræver en dynamisk og harmoniseret lovgivning og smidig myndighedskontrol, hvis udviklingen ikke skal bremses unødigt, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for politisk afdeling i ITD.

Den politiske aftale om digitaliseringsklar lovgivning består af i alt syv principper: 1) enkle og klare regler, 2) digital kommunikation, 3) muliggør automatisk sagsbehandling, 4) sammenhæng på tværs- ensartede begreber og genbrug af data, 5) tryg og sikker datahåndtering, 6) anvendelse af offentlig infrastruktur og 7) forebygge snyd og fejl.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >