onsdag 15. august 2018 14:38

ITD drøfter unfair konkurrenceudsættelse med energi-, forsynings- og klimaministeren

ITD drøftede i dag den alvorlige situation med unfair konkurrenceudsættelse fra de kommunale affaldsselskaber med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Københavns Kommune hjemtog denne sommer affaldsindsamlingen og hældte de private virksomheder af brættet i et forsøg på at redde den skrantende økonomi i Amager Bakke, og ITD påpeger, at det er endnu et eksempel på, at reglerne på området bør revideres.

- Der er et presserende behov for en bedre regulering af affaldssektoren. Vi må og skal have dæmmet op for unfair konkurrence fra det offentliges side, så de private transportvirksomheder ikke skal betale prisen for fejlslagne kommunale prestigeprojekter. Det kræver, at vi får rettet op på det nuværende regelsæt, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

 

ITD roste på mødet ministeren for at tage initiativ til en revision af affaldssektoren, der lægger op til en generel konkurrenceudsættelse af markedet. Men brancheorganisationen er fortsat bekymret for, om forsyningsstrategien i tilstrækkeligt omfang kan beskytte de private transportvirksomheder mod unfair konkurrence fra det offentlige.

 

- Grundlæggende bakker vi op om regeringens forsyningsstrategi, men transportvirksomhederne står desværre stadig på usikker grund. Som reglerne er nu, kan kommunerne efter eget forgodtbefindende hjemtage affaldsindsamlingen uden at være underlagt de samme økonomiske risici som vores medlemmer. Derfor er det afgørende for ITD, at resultatet af kommende forhandlinger begrænser kommunernes mulighed for at drive vognmandsforretning, så vi undgår lignende situationer i fremtiden, siger Lasse Kristoffersen.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >