tirsdag 28. august 2018 15:56

ITD gav bud på fremtidens vejgodstransport

Der blev stillet skarpt på nye forretningsmodeller, digitalisering og ny teknologi og deres betydning for transportvirksomhederne på ITD’s workshop ”Fremtidens vejgodstransporterhverv”, under Trafikdage på Aalborg Universitet, der finder sted i disse dage.

Hvilke muligheder og udfordringer er der for vejgodstransporterhvervet i fremtiden? Svarene gav ITD og professor Jan Stentoft fra Syddansk Universitet nogle bud på under en workshop på Trafikdage på Aalborg Universitet og rejste en række spørgsmål som blev ivrigt diskuteret blandt deltagerne.

 

Overskriften var Fremtidens vejgodstransporterhverv, og der blev stillet skarpt på ny teknologi og betydning for virksomhederne samt hvilke muligheder og udfordringer, det giver, når der kommer nye forretningsmodeller, ændrede forventninger til transportørerne samt nye krav om bæredygtighed.

 

Den velbesøgte workshop havde indlæg fra professor Jan Stentoft fra Syddansk Universitet, der fortalte om digitalisering og innovationsparathed i danske virksomheder. Derudover var der indlæg fra ITD’s politiske chef, Jørn-Henrik Carstens og Mads Røddik Christensen, chefkonsulent i ITD.

 

-  Dansk vejgodstransport står overfor store forandringer frem mod 2030. Workshoppen gav en rigtig god drøftelse om erhvervets fremtidige muligheder og udfordringer, som virksomhederne står over for. Og der kom mange gode input og ideer frem, som vi kan tage med i vores arbejde for vækst og innovation, som vi er meget optaget af i ITD, fortæller Mads Røddik Christensen.

 

Fakta:

Det er Trafikforskningsgruppen på Aalborg Universitet, der hvert år afvikler Trafikdage, som har været holdt siden 1994 og hvert år samler omkring 300 deltagere.

Formålet med Trafikdage på Aalborg Universitet er at præsentere og debattere forskningsresultater, analyser og praktiske erfaringer fra projekter inden for transportsektoren.

Trafikdage finder i 2018 sted mandag den 27. og tirsdag den 28. august.

 

Foto: ITD

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >