torsdag 29. november 2018 16:27

ITD hilser statsministerens budskaber til EU-parlamentarikere velkommen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var onsdag eftermiddag på talerstolen i Europa-Parlamentet, hvor han gav sit bud på det fremtidige samarbejde i EU. ITD er glad for statsministerens store opbakning til et åbent EU, hvor der kan transporteres varer på tværs af medlemslandene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde onsdag den 28. november 2018 foran Europa-Parlamentet i Bruxelles, at det er vigtigt at stå sammen og værne om EU’s principper om et indre marked.

 

- EU er i sig selv et testamente over, hvordan liberalisering af samhandlen skaber velstand og fred blandt folk. Det er vores pligt at kæmpe for frihandel, selv når vi befinder os under et historisk pres, sagde han.

 

Lars Løkke Rasmussen brugte en del af sin tale på EU’s indre marked, fordi det er en forudsætning for freden og velstanden i Europa. Men det indre marked skal også hele tiden udvikles og opgraderes for at følge med i udviklingen.

 

- Det indre marked skal speedes op, for det indre marked handler ikke længere kun om fysiske varer ved fysiske grænser. Den moderne økonomi er meget mere end det. I dag udgør tjenesteydelser – og specielt digitale ydelser - en stadig vigtigere del af vores økonomi. Varer og tjenesteydelser er integreret i globale værdikæder, og det indre marked skal tilpasses den udvikling, sagde Lars Løkke Rasmussen.

 

- Og så skal det indre marked være digitalt konkurrencedygtigt, for data skal kunne bevæge sig frit mellem medlemslandene. Så alle hjørnerne af det indre marked skal være digitalt fit – fra produktion til forbrugernes rettigheder, tilføjede han. 

 

Og det indre marked betyder meget for ITD – specielt i disse dage – hvor forhandlingerne om EU’s kommende vejpakke bevæger sig ind i en afgørende fase.

 

- ITD vil gerne rose statsminister Lars Løkke Rasmussen for en meget god tale, der rusker op i, hvorfor det indre marked har så stor betydning for Europas udvikling. Derfor er det også vigtigt hele tiden at slå fast, at der – for alle områder, men særligt for transportområdet - kommer fælles europæiske regler, som gælder for alle, og som sikrer den fair og lige konkurrence, siger Jørn-Henrik Carstens, politisk chef i ITD.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >