mandag 09. april 2018 15:38

ITD mødte Folketingets Transportudvalg i Bruxelles

ITD mødtes mandag den 9. april 2018 med Folketingets Transportudvalg i Bruxelles, hvor man drøftede EU’s kommende vejpakke.

Mandag den 9. april 2018 bød ITD velkommen til Folketingets Transportudvalg, som var på besøg i Bruxelles for at høre nærmere om de forestående forhandlinger om vejpakken. Under mødet med udvalget præsenterede ITD folketingspolitikerne for foreningens synspunkter på de forskellige dele af vejpakken, herunder især udstationeringsdirektivet, cabotage og køre- og hviletid.

 

Folketingsmedlemmerne udviste især stor interesse for forslagene om køre- og hviletid og udstationering og status på forhandlingerne i EU’s institutioner. På mødet var der også mulighed for at høre vicekontorchef Frederik Rasmussen fra EU-Kommissionen give en status på forhandlingerne om vejpakken.  

 

  • Vejpakken er meget omfattende, og udfaldet af den vil få enorm betydning for hele den europæiske transport- og logistiksektor. Derfor glæder vi os også over, at de danske politikere tager sig tid til at møde os i Bruxelles og sætte sig grundigt ind i de mange forskellige elementer i vejpakken. Vi har forsøgt at give dem et konkret indblik i, hvad de forskellige scenarier kan få af betydning i de enkelte transportvirksomheder. Vi forklarede også, hvordan vores arbejde i Bruxelles foregår, og hvad det er, der er i spil i forhandlingerne, siger Emma Hadrovic, ITD’s politiske konsulent i Bruxelles.

 

Foto: ITD

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >