fredag 18. maj 2018 08:15

ITD mødtes med nordisk søsterorganisation om EU’s vejpakke

ITD var onsdag den 16. maj 2018 på besøg hos sin finske søsterorganisation SKAL i Helsinki. På dagsordenen var blandt andet de igangværende forhandlinger om EU-Kommissionens vejpakke.

I ITD og de øvrige europæiske brancheorganisationer arbejdes der intenst for, at de europæiske lande når til enighed om en fælles EU-vejpakke, som sikrer klar regulering for det europæiske transportmarked. ITD ønsker klare, ensartede regler i EU, som kan kontrolleres og håndhæves af myndighederne. 

 

- Vi mødtes med vores finske kollager i SKAL for at orientere hinanden om vores positioner på vejpakken samt drøfte det videre forhandlingsforløb. Det er meget vanskelige forhandlinger, der lige nu er i fuld gang i forhold til vejpakken. Alle europæiske transportorganisationer arbejder hårdt på at finde fælles positioner, der kan samle EU-medlemslandene og sikre de bedst mulige fremtidige betingelser for vejtransporterhvervet, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

 

ITD og SKAL havde et konstruktivt møde og udvekslede synspunkter på en række områder, herunder ikke mindst udstationeringsdirektivet, cabotage, kombineret transport og kørehviletidsreglerne. Organisationerne deler mange synspunkter på vejpakken, eksempelvis vedrørende udstationering på vejgodstransporter og køre- og hviletidsregler.

 

- Vi havde en rigtig god dialog med vores finske kollegaer. Vi ser i begge organisationer et stort behov for, at man opnår et stærkt forhandlingsresultat med fælles EU-regler. Vi er enige om fortsat at holde tæt kontakt i de videre forhandlinger i EU, siger Carina Christensen.

 

Fra venstre ses direktør for SKALs medlemsservice Petri Murto, foreningens chefrådgiver Ari Herrala, administrerende direktør Iiro Lehtonen, ITD’s administrerende direktør Carina Christensen, seniorkonsulent Anders Jessen, politisk konsulent Emma Hadrovic samt seniorkonsulent Jørn-Henrik Carstens. Foto: SKAL

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >