torsdag 06. september 2018 14:27

ITD: Ros til forslag for kortere ventetid for køreprøver

Venstres forslag om kortere ventetid for at tage køreprøver giver rigtig god mening, mener ITD. Samtidig er det en god ide at flytte området helt over til Færdselsstyrelsen, der i forvejen har lovgivningen.

Det skal være slut med at vente i flere måneder på en køreprøve, når man har afsluttet sin teoriprøve. Det foreslår Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen. Venstre vil udstede en garanti for, at man senest en måned efter, at man har bestået sin teoriprøve, kan komme op til sin praktiske prøve.

 

Forslaget møder opbakning hos ITD.

 

- Det er meget positivt, at politikerne nu vil se på en problematik, der har betydning for vores branche. For med den efterspørgsel på arbejdskraft vi har – primært på chauffører, så er det vigtigt, at chaufførlærlinge kan komme hurtigt gennem systemet uden for meget ventetid, siger Jørn-Henrik Carstens, politisk chef i ITD.

 

Der har tidligere været problemer med lange ventetider på at kunne få en køreprøve. Det skyldtes blandt andet, at det fra 1. januar 2017 blev lovligt for 17-årige at tage kørekort.

 

I samme ombæring foreslår Venstre, at en fornyelse af et kørekort højst må vare to måneder fra ansøgningen er indgivet, til det falder på plads.

 

- Også den del af forslaget giver rigtig god mening, mener Jørn-Henrik Carstens. Det er vigtigt, at behandlingstiden er kendt, når en chauffør skal have ombyttet eller fornyet kørekortet, så ansøgningen kan indsendes i rette tid. Vi har set sagsbehandlingstider på flere måneder, hvor kørekortet er udløbet, inden sagsbehandlingen er afsluttet – det giver store udfordringer for chauffører, der kører internationalt, fordi et midlertidigt kørekort ikke er gyldigt uden for Skandinavien.

 

Flytte opgaver

Sammen med prøvegarantien foreslår Venstre også, at arbejdet med køreprøver bliver flyttet fra Rigspolitiet over til Færdselsstyrelsen.

 

- Det vil give rigtig god mening, og ITD er grundlæggende tilhænger af, at lovgivning, de udførende aktiviteter og kontrol ligger i samme styrelse og under samme ministerium. Den model giver efter ITD’s mening de bedste forudsætninger for en smidig og effektiv afvikling af køreprøverne og kan samtidig frigøre ressourcer til egentligt politiarbejde hos politiet, siger Jørn-Henrik Carstens.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >