onsdag 29. august 2018 16:00

ITD’s vækstpanel stillede skarpt på fremtidsscenarier for dansk vejgodstransport

ITD’s vækstpanel mødtes i dag på Hindsgavl Slot i Middelfart til deres andet møde for at stille skarpt på fremtidsscenarierne for det danske vejgodstransporterhverv frem mod 2030.

Onsdag den 29. august 2018 mødtes ITD’s vækstpanel for at fortsætte deres arbejde med en vækststrategi 2030 for dansk vejgodstransport. Ambitionen for strategien er, at Danmark i år 2030 skal være et internationalt fyrtårn inden for vejgodstransport og logistik målt på et stigende bidrag til dansk økonomi fra erhvervet. Arbejdet med vækststrategien blev skudt i gang, da vækstpanelet mødtes første gang den 8. maj 2018 i Vejle.

 

- ”Vækstpanelet fortsatte i dag deres arbejde og stillede endnu skarpere på fremtiden for dansk vejgodstransport. Det er et yderst kompetent panel, og drøftelserne viser, at selvom fremtiden for dansk vejgodstransport tegner kompleks og udfordrende, er der også mange nye muligheder og stor optimisme og tro på, at Danmark kan blive en internationalt førende transportnation i 2030,” siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

ITD’s vækstpanel består af:

 

  • Niels Buus Kristensen, forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut i Oslo og formand for transportministerens ekspertgruppe for fremtidens mobilitet
  • Ole Thomsen, logistikdirektør i Rema 1000
  • Hans Henrik Grøn, logistikdirektør i Siemens Gamesa Renewable Energy
  • Nicolaj Boysen, logistikdirektør i Coop
  • Martin C. Hansen, direktør i Mover
  • Michael Henriques, chefkonsulent ved DTU Transport
  • Simon Galsgaard fra DSV Road
  • Torben Ladegaard fra K.V. Markussen/Fueltransport
  • Jørn Kudsk fra Kudsk og Nissum A/S
  • Nikolaj Brogaard fra Vognmand Sv. E. Brogaard

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >