onsdag 25. april 2018 06:36

ITD ser frem til tæt parløb med nyt vækstteam for handel og logistik

ITD, brancheorganisation for den danske vejgodstransport, har længe efterspurgt konkrete vækstinitiativer for transport- og logistikbranchen i Danmark. Derfor glæder det ITD, at regeringen har lyttet og nu nedsætter et vækstteam for handel og logistik, og ITD vil gøre sit til, at vejgodstransporterhvervets store betydning i den samlede logistikkæde bliver synliggjort.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen løftede allerede på ITD’s generalforsamling lørdag den 14. april 2018 lidt af sløret for, at regeringen havde et konkret initiativ på vej, som transport- og logistikbranchen godt kunne glæde sig til.

 

Nu har regeringen så offentliggjort, at der nedsættes et vækstteam for handel og logistik, som skal komme med anbefalinger til at styrke muligheder og vækstpotentiale ved blandt andet e-handel, digital omstilling og sikre ensartede regler. Vækstteamet vil bestå af en bred vifte af virksomheder inden for handel og logistik.

 

- Det glæder os, at regeringen har lyttet til os og nedsat et vækstteam for handel og logistik. Det har vi i ITD arbejdet på længe. Og vi er klar til at levere alle de input og alt det arbejde, som vækstteamet har brug for på vejgodstransportområdet, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

- Danmark er en stærk international spiller på vejgodstransportområdet, og det ønsker vi fortsat at være. Men hvis det skal kunne lade sig gøre, kræver det, at transportvirksomhederne rustes til at udnytte de digitale og teknologiske muligheder, så de kan stå distancen i et marked præget af stærk international konkurrence. Her tror vi på, at et øget fokus fra regeringen med et vækstteam for handel og logistik kan være med til at klargøre danske transport- og logistikvirksomheder til udfordringerne, siger Carina Christensen.

 

Parallelt med erhvervs- og transportministerens vækstteam har ITD nedsat sit eget vækstpanel, der er bredt sammensat af transportforskere, transportkøbere og transportører med forskellige perspektiver på vejgodstransporterhvervet.

 

- Vi ser frem til et tæt parløb mellem ITD’s vækstpanel for vejgodstransporten og regeringens lidt bredere vækstteam for handel og logistik. Vi ser gode muligheder for et stærkt samspil, og vi vil gøre vores til, at vejgodstransporterhvervets store betydning i den samlede logistikkæde bliver synliggjort, siger Carina Christensen.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >