onsdag 02. maj 2018 13:13

ITD: Velkommen til tre nye ministre i regeringen

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport hilser de nye ministre Tommy Ahlers, Eva Kjer Hansen og Jakob Ellemann-Jensen velkommen og ser frem til et godt samarbejde.

Lars Løkke Rasmussen har netop præsenteret sine tre nye ministre, der nu indtræder i regeringen. Iværksætteren Tommy Ahlers, der også er medlem af regeringens Disruptionråd, bliver uddannelses- og forskningsminister. Eva Kjer Hansen bliver ny minister for fiskeri, nordisk samarbejde og ligestilling. Ny miljø- og fødevareminister bliver Jakob Ellemann-Jensen.

 

  • I ITD vil vi gerne sige tillykke og velkommen til de tre nye ministre. Vi ser frem til et godt samarbejde på de områder, hvor vi har fælles berøringsflader og interesser. Det gælder jo især på forsknings- og innovationsområdet, hvor Tommy Ahlers nu kommer ind med et frisk pust direkte fra erhvervslivet, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

Tommy Ahlers var hovedtaler på ITD’s medlemsmøde i oktober, og her gav han ITD’s medlemmer inspiration og stof til eftertanke i forhold til at tænke teknologi og digitale løsninger ind i udviklingen af transport- og logistikvirksomhederne.

 

  • Vi er rigtig glade for, at der kommer en minister med stor praktisk viden og erfaring inden for innovation og digitalisering. Transport- og logistikbranchen er nok den branche, der står foran de største udfordringer i forhold til disruption. Derfor vil vi meget gerne tænkes ind i fremtidens innovationsplaner, og vi vil også kunne bidrage med viden og konstruktive forslag. Vi har allerede inviteret os selv til kaffe hos den nye forskningsminister, fortsætter Carina Christensen.

 

ITD har gennem mange år haft et godt samarbejde med Eva Kjer Hansen, som ud over at have stor erfaring som minister også kommer fra Sønderjylland. Senest aflagde hun ITD et besøg i forbindelse med ITD’s generalforsamling i april. Stort tillykke til Eva Kjer Hansen, som nu er tilbage i regeringen. Også et stort tillykke til Jakob Ellemann-Jensen, der nu indtager sin første ministerpost i Miljø- og Fødevareministeriet. ITD ser frem til samarbejdet.

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >