fredag 21. september 2018 09:36

ITS-kongres gav gode bud på digitaliseringspotentialet i transportsektoren

ITD har i denne uge deltaget i ITS Verdenskongres, der i år blev afholdt i København. På kongressen deltog mere end 4.000 eksperter, virksomheder, organisationer og beslutningstagere for at diskutere og udveksle viden om intelligente transportsystemer. Kongressen viste, at der er et stort potentiale for at effektivisere transportsystemerne gennem digitalisering, men det vil kræve fuldt fokus fra både virksomheder og myndigheder at udnytte de nye muligheder.

Et vigtigt tema på kongressen var godstransport, hvor der blev drøftet digital logistik, og hvordan man kan sætte skub på at få implementeret de mange nye digitale løsninger i praksis.

 

- Når man lytter til eksperterne og går rundt og taler med de virksomheder, der udstiller deres produkter på kongressen, kan man konstatere, at de digitale muligheder nærmest er uanede. Og det er klart, at hvis det danske transporterhverv skal fastholde og udbygge sin konkurrenceevne i en globaliseret verden, bliver vi nødt til at tage de nye teknologier til os, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD politisk afdeling.

 

Men dette kommer ikke af sig selv, det handler om at prioritere.

 

- En af de vigtigste forudsætninger er, at der bliver etableret den nødvendige digitale infrastruktur. Helt konkret handler det om at prioritere en hurtig indfasning af 5G-netværk i Danmark, som er grundlaget for mange af de nye digitale logistikløsninger, fastslår Mads Røddik Christensen, chefkonsulent i ITD.

 

De mange præsentationer og paneldebatter tegner et klart billede af rigtig mange gode projekter og ideer inden for enkelte relativt snævre områder. Ideer, som skal koordineres og frem for alt føres videre fra projektfasen og ud i den virkelige verden – det synes stadig at være en stor udfordring. ITD ser det som en vigtig opgave at få både virksomheder og myndigheder ombord, så de mange gode ideer kan komme ud at virke til gavn for både virksomheder og samfund.

EU-Kommissionen var også stærkt repræsenteret på flere områder, herunder som en del af teamet bag DTLF (Digital Transport and Logistics Forum). DTLF’s betydning for arbejdet med kommissionens vejpakkeudspil omkring brugen af elektroniske dokumenter i godssektoren blev flere gange fremhævet. ITD benyttede lejligheden til en række drøftelser omkring det videre arbejde i DTLF, hvor ITD har været en aktiv medspiller helt fra starten.

 
Foto: ITD

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >