tirsdag 11. september 2018 14:06

Lastbilkaravanen er en kæmpe succes

ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” kørte i sidste uge landet rundt for at lære elever i 0.-2. klasse, hvordan de undgår at komme i karambolage med lastbiler, og hvorfor lastbilerne kører på vejene. 30 vognmandsvirksomheder stillede lastbiler og chauffører til rådighed. 40 lastbiler var med. Over 125 klasser deltog i kampagnen.

I Frederikshavn, Varde, Haderslev, Nyborg og København har glade elever fra de mindste klasser og deres lærere iført limegrønne refleksveste danset, sunget og lært om trafiksikkerhed og lastbiler. Det skete, da Lastbilkaravanen kom forbi deres kommune på sin danmarksturné.

 

- ITD har lavet Lastbilkaravanen til elever i 0.-2. klasse, fordi vi har et socialt ansvar. Vi håber på, at eleverne taler med deres forældre og søskende om kampagnen, så de også bliver en del af kampagnens målgruppe. Vi kan se på statistikkerne, at fokus på emnet er med til at redde liv, forklarer Malene Vitus, som er projektleder på Lastbilkaravanen.

 

Når Lastbilkaravanen kom til en by, blev parkeringspladsen fyldt med cirka 10 lastbiler fra lokale vognmandsvirksomheder, hvor Magda, som er hovedpersonen i undervisningsuniverset til kampagnen, sang med band og lærte eleverne, hvad lastbilerne kører med,- og at de skal holde sig væk fra den kritiske zone, som er ved højre forhjul eller helt blive bag ved lastbilen.

 

- Selvom det er et alvorligt emne, så håber vi på, at vi gennem leg, dans og dialog kan give eleverne gode vaner fra starten af, så de bliver gode trafikambassadører. Vi håber på, at de kan huske nogle af de rim, som Magda lærer dem for eksempel ”Bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk”, når de er ude i trafikken. Vi håber også på, at de vil tænke over, at computere, remulade og slik ikke kommer af sig selv på hylderne, men først bliver fragtet på ladet af en lastbil, siger Malene Vitus.

 

Succesen er trillet i garage for vinteren

Det er sjette år i træk, at Lastbilkaravanen har kørt. Og igen i år har kampagnen været en kæmpe succes.

 

Kommunerne, vognmændene og pressen har bakket stærkt op om kampagnen.

 

- Succes kommer ikke af sig selv. Derfor vil vi gerne takke alle vores dygtige medlemmer, som har stillet både lastbiler og chauffører til rådighed. Uden dem var det ikke muligt. Det er dejligt at lave så stor en kampagne og mærke, at medlemmerne bakker op om den og tager ejerskab. De synes også, det er en vigtig kampagne. Og de glæder sig til næste gang, hvor Lastbilkaravanen skal ud at køre igen, slutter Malene Vitus.

 

Studerende fra Aalborg Universitet besøgte Lastbilkaravanen

Studerende fra Aalborg Universitet besøgte også Lastbilkaravanen. Her prøvede de VR-briller og fik lov til at være chauffører for en stund og oplevede, hvordan det er at sidde bag rattet.

 

Som et nyt forsøg var der to åbne arrangementer i Varde og København, hvor offentligheden kunne komme og opleve det samme, som eleverne tidligere på dagen havde oplevet. Dog med et lille tvist. Der var nemlig hoppeborge, gratis milkshakes og balloner til de mindste. Caffe latter og snacks til de større. Og en koncert med Magda og Lærke fra BaseBoys fra DR Ultra og MGP-vinder 2016, hvor de sammen satte fokus på trafiksikkerhed.

 

Liste over vognmandsvirksomheder, der deltog i Lastbilkaravanen 2018:

Alex Andersen, Ølund A/S

Anker Christensen A/S

Asger Sørensen, Varde A/S

B.T.B. Olie A/S

Billum Vognmandsforretning ApS

Bn Transport A/S

Brians Renovation ApS

Bruun & Nielsen A/S

Comet-Transport ApS

DSV Road A/S

Dansk Transport Kompagni A/S

Erik Jørgensen Eftf. A/S

Eurobulk Logistics A/S

Haderslev Slamsugerservice A/S

Hans Juel Jensen ApS

Henrik Skov Christensen A/S

J.O. Rasmussen & Co. A/S

Johannesen Kran & Maskintransport ApS

Poul Schou A/S

Poul Pedersen & Søn ApS

Rudbeck Transport ApS

Skagen Cementstøberi A/S

Snave Vognmandsforretning ApS

Stokholm Transport A/S

Team Relocations ApS

Transportdanmark A/S

Vognmand Hans Skov Christensen

Vognmand Ernst Jacobsen A/S

Vendelbo Spedition A/S

Viking Assistance

 

Lastbilkaravanen er støttet af FDE Fonden

Læs mere om Lastbilkaravanen.

Se en video fra turen i 2018.

Se Lastbilkaravanen i TV2 Lorry

 

Magda synger for skolebørn

Skolebørnene så også spejle i lastbilerne

Skolebørnene havde det sjovt

 

 

 

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >