tirsdag 28. august 2018 13:58

Lastbilkaravanen triller for sjette år

Lastbilkaravanen er branchens trafiksikkerhedskampagne for elever i 0.-2. klasse. Her er der fokus på trafiksikkerhed og på, hvorfor de store lastbiler kører rundt ude i trafikken.

På mandag den 3. september 2018 er der kæmpe kick off på Lastbilkaravanen. På en uge besøger kampagnen over 3.000 elever fordelt i fem kommuner, og 55 lastbiler er med i karavanen.

Det hele foregår gennem leg, dans og dialog, når lastbilchaufføren Magda fortæller de mindste trafikanter, hvordan de skal forholde sig til lastbiler og især højresvingende lastbiler.

 

Branchen har et socialt ansvar

Undersøgelser viser, at fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv. Derfor er kampagnen lige så aktuel som tidligere.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Derfor har vi lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten af, når de færdes i trafikken sammen med mor og far, siger Malene Vitus, der er projektleder på Lastbilkaravanen.

 

Kampagnen er for alle

Som noget nyt deltager universitetsstuderende fra Aalborg Universitet i København også i kampagnen. De skal dog ikke synge og danse, men i stedet med VR-briller teste, hvordan det er at være chauffør bag rattet i en lastbil og opleve de kritiske zoner foran højre forhjul.

De kan også teste, hvordan det er at gå og cykel med forskellige promiller i blodet. Eller prøve at miste kontrollen med rusmidler i kroppen. Det sker, når de tager alkohol- eller rusmiddelbriller på.

I Varde og København er der særlige eftermiddagsarrangementer, hvor alle er velkomne. Her synger Magda fra Lastbilkaravanen sammen med Lærke, som er kendt fra BaseBoys på DR Ultra og MGP-vinder i 2016.

 

Se invitationen her.

 

Lastbilkaravanen besøger kommunerne i Frederikshavn, Varde, Haderslev, Nyborg og København. I nogle af byerne deltager kommunalpolitikere også i Lastbilkaravanen.

Selvom man ikke er heldig at besøge Lastbilkaravanen, så kan alle downloade undervisningsmateriale til kampagnen og få læst bøgerne til kampagnen højt.

 

Tak til ITD-medlemmerne

 

Lastbilkaravanen eksisterer kun, fordi medlemmerne støtter op om kampagnen og stiller chauffører og lastbiler til rådighed og er med ude og tale med eleverne.

 

Læs mere om Lastbilkaravanen her.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >