mandag 11. juni 2018 10:32

Ny overenskomst mellem ITD Arbejdsgiver og Krifa

Krifa og ITD Arbejdsgiver har aftalt en fornyelse af overenskomsten. Ændringerne træder i kraft den 1. juli 2018 og indebærer blandt andet en forhøjelse af mindstelønnen.

Overenskomstforhandlingerne mellem ITD Arbejdsgiver og Krifa er vel gennemført, og parterne er blevet enige om fornyelse af overenskomsten for en 1-årig periode. Den nye overenskomst træder i kraft den 1. juli 2018.

 

Overenskomstfornyelsen betyder en lønfremskrivning, som giver 3,5 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører, mekanikere og lagermedarbejdere. Da der er tale om en minimallønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra kvalifikationer, anciennitet med videre.

 

Chef for Erhvervsafdelingen hos Krifa, Kurt Bech, er tilfreds med overenskomsten.

 

- Endnu engang har vi forhandlet en overenskomst, som begge parter er meget tilfredse med. Det har været vigtigt for os at have en overenskomst, som er let forståelig og praktisk anvendelig for både arbejdsgiver og lønmodtager. Vores overenskomst er tværfaglig og sikrer derfor gode arbejdsvilkår uanset stillingsbetegnelse, siger han.

 

Også direktør for ITD Arbejdsgiver, Trine Schiørring Plesner, er glad for resultatet.

 

- Vi har bygget videre på de gode grundsten i den gældende overenskomst, og det er meget glædeligt, at vi står med en stærk overenskomst. Den sikrer både gode arbejdsvilkår for medarbejderne og samtidig fleksibilitet for virksomhederne. Det er en stærk overenskomst med løn og ansættelsesvilkår på brancheniveau, siger hun.

 

Mediation som forsøg

I forbindelse med overenskomstfornyelsen har Krifa og ITD Arbejdsgiver aftalt at indføre mediation som en forsøgsordning i den kommende overenskomstperiode, der kan fungere som et alternativ til traditionel konfliktløsning.

 

Parterne kan vælge at løse en faglig uenighed ved at bruge en neutral mediator, som er trænet i at hjælpe mennesker til selv at fremkomme med løsninger på konflikten. Det er frivilligt for hver af parterne, om de ønsker at deltage i mediationen. Hvis der skal være en mediationsproces, er det arbejdsgiver, der skal dække udgifterne. Krifa har en række uddannede mediatorer, som parterne kan vælge at trække på gratis under forsøgsordningen.

 

Kurt Bech glæder sig over forsøgsordningen med mediation.

 

- Vi tror, at mediation er et rigtig godt værktøj, der både kan hindre konflikter i at vokse sig for store, og samtidig er det en rigtig god måde at hjælpe parterne til at komme videre sammen i stedet for hver for sig, siger han.

 

Spørgsmål:

Har du spørgsmål til overenskomstfornyelsen, kan du kontakte:

 

Krifa: Chef for Erhvervsafdelingen, Kurt Bech, tlf. 2544 4033

 

ITD Arbejdsgiver: Direktør, Trine Schiørring Plesner, tlf. 2244 3886

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >