tirsdag 02. oktober 2018 13:57

Nyt folketingsår med fokus på grønne ambitioner og stærke fællesskaber

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte i sin åbningstale til Folketinget, at Danmark vil gå forrest for at trække verden i en grønnere retning. Statsministeren slog også fast, at stærke fællesskaber er vejen frem for Danmark ude i verden. Tiden er ikke til at stå mere alene. ITD hilser ambitionerne velkommen.

Det var Lars Løkke Rasmussens sidste åbningstale inden han senest 17. juni næste år skal udskrive valg til Folketinget. Vanen tro blev talen indledt med en status over rigets tilstand, og her lagde statsministeren blandt andet vægt på, at danskerne i fællesskab har arbejdet sig ud af krisen. Et af de markante temaer i statsministerens tale var klimaet og den globale opvarmning. Her meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at regeringen ønsker et Danmark, der går forrest, og som trækker verden i en grønnere retning. Det indebærer blandt andet, at Danmark i 2030 lukker for salget af nye diesel- og benzinbiler.

- Statsministeren melder meget klart ud, at regeringen har store ambitioner for en grønnere fremtid. De ambitioner deler vi i ITD. Når regeringen i næste uge vil præsentere et nyt luft- og klimaudspil, vil transportsektoren komme til at spille en helt central rolle, og i den danske vejgodstransport står vi parat til at bidrage aktivt til at løse de fremtidige klimaudfordringer. For os er det dog afgørende, at kommende tiltag bliver rodfæstet i europæisk lovgivning, så konkurrencesituationen for danske virksomheder ikke forringes unødigt, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Statsministeren understregede også, at stærke fællesskaber er vejen frem for Danmark ude i verden, og at et Europa, der står sammen, bliver stadig vigtigere for Danmark. I 45 år har Danmark været en del af EU, og nærmer sig her et guldbryllup. I 25 år har Danmark været med i det indre marked, og der fejres nu sølvbryllup.

- I ITD er vi helt enige med statsministeren i, at et Europa, der står sammen, bliver stadig vigtigere for Danmark. Det gælder også for den danske vejgodstransport. Statsministeren understregede klogt, at det indre marked har givet Danmark enorme fordele: Samme spilleregler for store og små lande. Varerne kan flyde frit. Over halvdelen af den samlede danske eksport af varer og tjenesteydelser går til det indre marked i EU. I disse Brexit-tider er det glædeligt, at statsministeren understreger, at tiden ikke er til at stå mere alene, siger Carina Christensen.

Regeringen offentliggjorde i dag også sit lovprogram for det kommende folketingsår. På transportområdet er der meget få initiativer i støbeskeen. ITD håber, at det manglende fokus på transport og infrastruktur skyldes, at regeringen inden længe barsler med en samlet masterplan på området.

Set i lyset af regeringens forslag til finanslov, som blev fremsat for nylig, er det ikke overraskende, at transporten fylder meget lidt i lovprogrammet. I ITD håber og tror vi på, at det er stilhed før storm. Vi forventer ikke mindst, at regeringen meget snart vil komme med en samlet og ambitiøs plan for fremtidens infrastruktur, siger erhvervspolitisk chef i ITD, Jørn-Henrik Carstens.

ITD vil nu gennemgå regeringens samlede lovkatalog, der blev fremlagt i forlængelse af statsministerens åbningstale.

Læs statsministerens åbningstale her:
http://www.stm.dk/_p_14739.html

Se regeringens lovprogram her:
http://www.stm.dk/publikationer/skriftligdel18/Lovgivning%20-%20Folketings%C3%A5ret%202018-2019.pdf

 

Foto: Clourbox

 

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >