onsdag 13. juni 2018 14:09

Nyt udvalg skal øge fremkommeligheden og nedbringe trængslen i hovedstadsområdet

Et fremkommelighedsudvalg for Hovedstadsområdet skal nu se på løsninger til at nedbringe køer og trængsel på de gennemgående veje og trafikkorridorer i hovedstadsområdet. Udvalget skal arbejde på tværs af kommunegrænserne og have særligt fokus på optimering af trafiksignalerne. ITD glæder sig over initiativet og ser frem til anbefalingerne fra udvalget.

Transportminister Ole Birk Olesen vil trængsel og køer på de store indfaldsårer til og i hovedstaden til livs og har derfor nedsat et udvalg, der skal komme med anbefalinger til initiativer, der optimerer fremkommeligheden. Udvalget skal særligt se på, hvordan der kan skabes bedre sammenhæng mellem trafiksignalerne, samt hvordan disse kan optimeres. Det er et fornuftig tiltag med en veldokumenteret effekt, siger chefkonsulent i ITD, Anders Jessen.

 

- Trafiksignaler er krumtappen i afviklingen af trafikken i byerne, og vi ved, at en effektiv regulering og samkøring af signalerne, så der dannes grønne bølger, er et effektivt redskab til at dæmme op for trængsel og stillestående trafik. Det reducerer vente- og spildtid, ligesom bilernes energiforbrug mindskes, når der ikke skal startes og accelereres så ofte efter stop for rødt lys.


Fremkommelighedsudvalget skal arbejde på tværs af de statslige og kommunale trafikgrænser og består af Vejdirektoratet, politiet, Movia samt København og de omkringliggende kommuner.


-  Det giver rigtig god mening, at myndigheder og kommuner samarbejder konstruktivt om at afvikle trafikken hensigtsmæssigt over kommunegrænserne. Et tværkommunalt samarbejde forebygger individuelle trafikløsninger, der blot flytter trængselsproblemerne til nabokommunen. Hvis trafikpropperne skal opløses, er kommuner og myndigheder nødt til at ensarte og regulere trafiksignalerne, så trafikken kommer til at glide, og her er man nødt til at se på helheden og ikke eventuelle særinteresser, fastslår Anders Jessen.


Anders Jessen forventer, at udvalget i fornødent omfang inddrager alle trafikanters rolle i arbejdet for fremkommelighed, herunder også den vigtige erhvervstrafik.


De endelige anbefalinger fra Fremkommelighedsudvalget ventes at blive overleveret til transportministeren i januar 2019.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >