torsdag 04. oktober 2018 15:42

Ros til regeringen for at bebude ny masterplan for infrastrukturen

ITD har længe efterspurgt en fremtidssikret masterplan for infrastrukturinvesteringer i Danmark. Nu ser det ud til, at ønsket går i opfyldelse. Statsminister Lars Løkke Rasmussen løftede den 2. oktober 2018 sløret for, at regeringen inden for overskuelig fremtid er klar til at præsentere en ny infrastrukturplan. ITD roser udmeldingen og glæder sig til det forestående forhandlingsforløb.

Det er i år 10 år siden, at Infrastrukturkommissionen præsenterede deres samlede strategiplan for håndtering af de langsigtede udfordringer for transportinfrastrukturen i Danmark. I 2009 indgik et bredt flertal af Folketingets partier en aftale om den danske transportpolitik med konkrete bane- og vejprojekter for op mod 100 milliarder kroner. Tiden er nu inde til, at der udarbejdes en ny, ambitiøs og ikke mindst langsigtet plan, som tager højde for de massive infrastrukturelle udfordringer, Danmark står med nu og i de kommende mange år.

 

- I ITD vil vi gerne kvittere for statsministerens udmelding om, at der er en langsigtet infrastrukturplan på vej. Det har vi længe efterspurgt, og vi håber, at den bliver lige så ambitiøs som den foregående. For os er det vigtigt, at den nye plan bliver både visionær og langsigtet, samtidig med at den løser Danmarks vigtige trængselsudfordringer, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

I samme sammenhæng sagde finansminister Kristian Jensen på et åbent samråd i Transportudvalget onsdag, at regeringen vil foretrække at prioritere veje og broer frem for baner og skinner. Finansministeren sagde også, at regeringen fremadrettet er åben over for at se på delvis brugerbetaling.

 

- Det er glædeligt, at finansministeren klart melder ud, at regeringen i sit kommende infrastrukturudspil vil prioritere veje og broer. Vi bemærker også, at regeringen denne gang – i modsætning til tidligere – er åben for delvis brugerfinansiering. Det bliver meget interessante drøftelser om fremtidens danske infrastruktur, og vi glæder os til at bidrage til arbejdet, siger Carina Christensen.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >