torsdag 27. september 2018 07:33

Transportministeren tager første spadestik til ny Storstrømsbro

I dag, torsdag den 27. september 2018, tager transportminister Ole Birk Olesen det første spadestik på byggeriet af den nye Storstrømsbro, der bliver Danmarks tredjestørste bro efter Storebæltsbroen og Øresundsbroen. ITD glæder sig over, at det store projekt nu går i gang, og ser frem til, at en ny moderne bro, der lever op til fremtidens trafikkrav, åbner for biltrafikken i 2022.

Bygningen af en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø, har været på tegnebrættet siden 2013, hvor det blev besluttet at igangsætte arbejdet med en ny kombineret vej- og jernbanebro med cykel- og gangsti. Nu går byggeriet af den nye bro for alvor i gang, og det ventes, at den står klar for biltrafik i 2022 og for tog i 2023.

 

- I ITD glæder vi os på transporterhvervets vegne, hver gang der bliver taget initiativer, der forbedrer infrastruktur og fremkommelighed. Når Femern Bælt-forbindelsen til Tyskland en gang åbner, vil mængden af trafik stige markant, og derfor er det i allerhøjeste grad fornuftigt, at man er på forkant med situationen og har etableret en bro, der har kapacitet til fremtiden, siger Anders Jessen, politisk chefkonsulent i ITD.

 

Når man har besluttet at bygge en helt ny Storstrømsbro, skyldes det, at den gamle bro fra 1937 ikke vil kunne holde til den øgede jernbanegodstrafik, der ventes, når Femern Bælt-forbindelsen åbner. Herudover er broen i en så dårlig stand, at det vil kræve omfattende arbejde at renovere den, og det vil ikke kunne betale sig.

 

Den gamle Storstrømsbro var i over 30 år verdens længste bro over hav. Den nye bro bliver lige knap fire kilometer lang og dermed lidt længere end den gamle. Først når den nye bro står klar til at tage imod trafikken, vil den gamle Storstrømsbro blive revet ned. Den proces ventes at tage to år og vil blive et af verdens største betonnedrivningsprojekter.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >