onsdag 31. oktober 2018 19:58

Vækst var i fokus på medlemsmødet

Medlemmerne fyldte salen, da ITD onsdag den 31. oktober 2018 holdt medlemsmøde på Hindsgavl Slot. Dagsordenen handlede om vækst og udvikling.

Der var stort fremmøde til ITD’s medlemsmøde, og det årlige møde for medlemmerne bød på oplæg om vækst og udviklingen i branchen. Der var gode nyheder til medlemmerne, da Martin Hvidt Thelle fra Copenhagen Economics talte om vejgodstransportens store betydning for dansk økonomi.

 

Han blev efterfulgt på talerstolen af stifteren af NTG, Jørgen Hansen. Virksomheden har siden grundlæggelsen for 7 år siden leveret en gennemsnitlig vækst på 85 procent om året i omsætning.

 

- Ejerskabet er det afgørende i NTG, fordi vi i dag har 150 ejere af NTG. Lønnen er sat til 50 procent af det resultat, som den enkelte vognmand leverer til virksomheden.

 

Digitaliseringen er en generel tendens i erhvervet, og derfor kom der også input fra fragtbørsen TimoCom. Landechef Maria Toft Madsen forklarede, hvordan digitaliseringen kan løse en del af udfordringen med mangel på arbejdskraft.

 

- I dag er der mange informationer, som skal tastes ind igen og igen i forskellige systemer. Vi vil have informationerne fra industrivirksomhederne, vognmændene og modtagerne til at kunne ses af i alle de lokale systemer. Og det vil frigive ressourcer, som kan bruges på mere krævende opgaver, hvis alt bliver klaret digitalt, og data kun skal tastes ind en gang.

 

Som sidste oplægsholder kom der også et bud på, hvad der kan ændre måden at tænke levering på. Martin C. Hansen, direktør fra Mover, pointerede, hvordan platformen Mover opstod som en irritation over en høj pris og ufleksibel levering af en sofa.

 

- Vi har bygget en platform, som leverer stabilitet og fleksibilitet for den almindelige forbruger, som kan vælge mellem forskellige leverandører med alt fra en privatperson med en varebil til vognmænd.

 

Formand Gert Jakobsen var glad for det solide fremmøde og den gode livlige diskussion blandt medlemmerne efter dagens indlæg.

 

- Vi ønsker vækst for den danske vejgodstransport, og ambitionen med dagens temaer på medlemsmødet var at inspirere vores medlemmer, og med den snakkelyst, jeg oplevede, så tyder det på, at vi lykkedes med den mission.

 

Foto: ITD

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >