mandag 04. juni 2018 20:56

Vigtigt afstemningsresultat giver stor opbakning til ITD´s position på udstationering

Europa-Parlamentets transportudvalg har med overbevisende flertal indstillet, at international transport ikke skal være omfattet af udstationeringsdirektivet samt at cabotage og kombineret transport skal være omfattet af udstationering fra dag 1. De europæiske transportpolitikere ligger dermed helt på linje med ITD forud for den kommende afstemning i Europa-Parlamentet og de efterfølgende trilogforhandlinger.

Som led i de igangværende forhandlinger om EU's vejpakke har Europa-Parlamentets transportudvalg mandag den 4. juni 2018 stemt om første del af vejpakken, hvor de helt centrale punkter var udstationeringsdirektivets anvendelsesområde på henholdsvis internationale transporter, cabotage og kombineret transport. Fronterne var trukket skarpt op under det ekstraordinære transportudvalgsmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, hvor et flertal blandt de europæiske transportpolitikere stemte for at internationale transporter ikke skal være omfattet af udstationeringsdirektivet samt at udstationeringsreglerne skal gælde fra dag ét på cabotage og det nationale vejben af en kombineret transport.

 

- Det er politikere med stor indsigt i området, der nu har talt - og de udviser med afstemningsresultatet stor forståelse for de mange praktiske udfordringer, der er forbundet med at anvende udstationeringsdirektivet på vejtransportområdet. Derfor tilpasser de sig også vejgodstransportsektorens behov og peger på en løsning, der er gavnlig for alle – både nationalt og internationalt. I ITD glæder vi os over, at de europiske transportpolitikere nu har demonstreret deres opbakning til ITD’s udstationeringsmodel; hvor udstationeringsreglerne skal gælde cabotage og det nationale vejben i en kombineret transport fra dag ét, mens alle internationale transporter undtages fra udstationeringsdirektivets anvendelse, siger ITD’s politiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

 

Næste skridt er afstemningen i Europa-Parlamentets plenarmøde inden sommerferien, hvorefter Europa-Parlamentarikerne forventes at være klar til at indgå i de såkaldte trilogforhandlinger. Her samles Kommissionen, ministerrådet og Europa-Parlamentet til fælles forhandling og afdækning af kompromisløsninger.

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >