torsdag 21. marts 2019 13:14

80 skoleelever besøgte ITD på transportmessen

Transport- og logistikbranchen skal gøre en indsats for at tiltrække unge, og derfor havde ITD inviteret 80 elever fra to skoler i Assens og Vejen til Transport 2019.

Tiltrækningen af arbejdskraft er en af de største udfordringer i transport- og logistikbranchen, så det gælder om at tage hver eneste skridt, der kan være med til at løse problemet. Derfor havde ITD torsdag den 21. marts 2019 inviteret 80 elever fra 10. klasse i Vejen og Assens til transportmessen.

- ITD tager sin opgave med at tiltrække unge til erhvervet meget seriøs, og selv om det her er et lille skridt, leder vi altid efter muligheder for at komme i dialog med skolelever og unge på ungdomsuddannelser, siger Jørgen Smed, der er uddannelsesansvarlig hos ITD.

Og der er en god grund til netop at gøre det til Transport 2019.

- Transportmessen i Herning er en god mulighed for at gøre skoleelever opmærksom på en lang række forskellige muligheder for uddannelse og karriere i transportbranchen, og derfor har vi valgt at invitere eleverne til Transport 2019, så de kunne få lidt inspiration til et muligt job- eller karrierevalg. Og i ITD håber vi, at en del af de unge har fået en øjenåbner for, hvor mange forskellige veje man kan gå i vores spændende branche, siger Jørgen Smed.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >