onsdag 27. marts 2019 15:10

Afstemning om vejpakken er aflyst

Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, har aflyst den afstemning om vejpakken, der skulle have fundet sted i dag kl. 12. Årsagen til aflysningen er, at der er stillet omkring 1500 ændringsforslag til vejpakken, og på den baggrund har formanden vurderet, at det ikke er hensigtsmæssigt at gennemføre den. Formandens beslutning kan være forståelig for at undgå lovsjusk, men ITD appellerer nu til, at transportudvalget får styr på situationen, så forhandlingerne kan nå en afslutning.

Omkring 1500 ændringsforslag til vejpakken har fået Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, til at aflyse dagens afstemning om den europæiske vejpakke, der skal sikre fair og lige konkurrence i den europæiske transportsektor. Han har nu sendt behandlingen af forslagene tilbage til Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, hvor medlemmerne er blevet bedt om at få styr på de mange forslag, inden vejpakken på ny kan sendes til afstemning i Parlamentet.

- Vi havde set meget frem til afstemningen, men i lyset af situationen og de kaotisk mange ændringsforslag, er det forståeligt, at Antonio Tajani vælger at udskyde den. Var afstemningen blevet gennemført kunne det have resulteret i lovsjusk og et kaotisk og usammenhængende resultat, som ingen i det europæiske transporterhverv kan være tjent med, siger Emma Hadrovic, ITD’s poliske konsulent i Bruxelles.

Vejpakken har været flere år undervejs i EU-systemet, og det er særligt forslagene om udstationering, køre- og hviletid, den digitale tachograf og cabotage, der har trukket forløbet i langdrag. Disse områder har stor betydning for transporterhvervet, og derfor er det vigtigt, at EU’s transportudvalg nu tager arbejdet seriøst, så transportvirksomhederne snart kan få vished om, hvad der kommer til at ske.

- Timeglasset er ved at rinde ud i forhold til at lande et vejpakkeresultat. Arbejdet skal dog gøres ordentligt, og hastværk uden styr på indholdet er ikke anstændigt overfor transporterhvervet, som jo skal leve med de nye regler i mange år fremover. Nu må parlamentarikerne gøre et sidste forsøg på at sætte sig grundigt ind i indholdet, så vi meget hurtigt kan komme til en afstemning, der sikrer et bæredygtigt og fremtidssikret resultat, slutter Emma Hadrovic.

Det er endnu uvist, hvornår vejpakken igen kommer til afstemning. ITD følger sagen.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >