mandag 18. november 2019 15:43

Den konservative partiformand på besøg hos ITD

Søren Pape, partiformand for Det Konservative Folkeparti, besøgte i dag, mandag den 18. november 2019, ITD i Padborg. Besøget er en del af Sørens Papes turne rundt i landet, hvor han besøger vigtige spillere i erhvervslivet, og under besøget hos ITD fik han indblik i de vigtigste aktuelle transportpolitiske dagsordener.

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape, er på turne rundt i Danmark, hvor han besøger vigtige spillere i erhvervslivet. Mandag den 18. november 2019 besøgte han ITD i Padborg.

 

- Vi er rigtigt glade for at få mulighed for at give Søren Pape et indblik i vejgodstransportbranchen og den store betydning vores erhverv har for dansk økonomi og sammenhængskraft. Vi gav Søren Pape et indblik i de vigtigste transportpolitiske temaer, som ITD er optaget af lige nu. Det gælder særligt grøn omstilling af de tunge transporter og de kommende infrastrukturforhandlinger. I hans egenskab som tidligere justitsminister drøftede vi også erhvervets ønske om en styrket kontrol. Vi kom også omkring de vigtige vejpakkeforhandlinger i EU, hvor ITD stærkt efterlyser nye, fælles EU-regler, som fortolkes ens, som virksomhederne kan efterleve, og som myndighederne kan kontrollere og håndhæve effektivt, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

 

I forlængelse af besøget hos ITD tog Søren Pape videre til en af ITD’s medlemsvirksomheder, DTK, hvor han fik en gennemgang af og rundvisning i en moderne transport- og logistikvirksomhed.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >