fredag 15. november 2019 13:47

Europa-Parlamentets transportudvalg giver grønt lys til transportkommissær

Efter flere timers høring og interne møder i Europa-Parlamentets transportudvalg er den rumænske europaparlamentariker Adina-Ioana Vălean godkendt som EU’s nye transportkommissær.

Et flertal i Europa-Parlamentets transportudvalg gav torsdag den 14. november 2019 grønt lys til Adina-Ioana Vălean, som nu står til at blive EU’s transportkommissær. Hun er ny kandidat efter Europa-Parlamentets afvisning af den tidligere transportkommissærkandidat Rovana Plumb tidligere på året.

Torsdagens høring af Adina-Ioana Vălean vakte blandede følelser hos europaparlamentarikerne, da hun under høringen tilkendegav, at hun mangler teknisk viden på nogle af transportområderne. Men hun lovede, at det vil komme på plads meget snart. Europaparlamentarikerne fokuserede primært på jernbane, luftfart og maritim transport i deres spørgsmål til Vălean.

- I ITD byder vi den nye transportkommissær velkommen og håber, at hun vil arbejde hårdt for at sikre gode regler for vejgodstransportbranchen. Selvom vejgodstransportsektoren ikke var et fokuspunkt under høringen, håber vi, at hun vil sætte sektoren højt på dagsordenen, når hun tiltræder den nye stilling som transportkommissær – ikke mindst fordi hun skal være med til at køre EU’s Vejpakke i garagen, siger erhvervspolitisk chefkonsulent i Bruxelles Emma Hadrovic.

Adina-Ioana Vălean er nuværende formand for Det Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP) og bestrider posten som formand for Udvalget om Industri, Forskning og Energi i Europa-Parlamentet. Hun har tidligere været formand for miljøudvalget i Europa-Parlamentet og tidligere næstformand i selve Europa-Parlamentet. Adina-Ioana Vălean har også været parlamentarisk ordfører på forslaget om Connecting Europe Facility, som handlede om finansiering af investeringer til forbedring af EU's transport, energi og digitale netværk.

Det er endnu usikkert, hvornår den nye Kommission vil begynde sit arbejde, for en samlet Kommission skal nemlig godkendes på et plenarmøde, hvor alle af parlamentets politikere skal afgive deres stemme. Den nye Kommission har en forhåbning om at kunne starte den 1. januar 2020.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >