onsdag 15. maj 2019 14:03

International logistikguru med klimaopråb til politikerne

Den internationalt anerkendte logistikguru, Alan McKinnon, gæstede i denne uge Danmark, da den grønne tænketank Concito inviterede til klimakonference om omstillingen af den tunge vejgodstransport. ITD har været medlem af Concito siden 2018 og deltog på den baggrund i konferencen.

Hvis der ikke gøres noget nu for at reducere udledningen af drivhusgasser fra den tunge transport, så vil det senere blive en meget svær og omkostningstung opgave. Derfor skal klimapolitikken på transportområdet op i gear, lød budskabet fra Alan McKinnon, der er professor i logistik ved Kuehne Logistics University i Hamburg.

 

- Alan McKinnon mener, helt på linje med ITD, at politikerne hurtigst muligt skal sætte kursen og udvikle en klar strategi for den grønne omstilling af de tunge transporter i Danmark. Godstransport på vejene er påfaldende fraværende i partiernes klimaudspil i valgkampen, og alle gode kræfter må derfor presse på, så det bliver en topprioritet for den kommende regering, siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

 

En strategi for grøn omstilling af den tunge transport skal naturligvis forholde sig til de rigtige rammebetingelser og den teknologiske udvikling, men ifølge McKinnon må der også fokuseres på en yderligere optimering af logistikken. 

 

- Det er en kompleks affære at dekarbonisere den tunge transport. Derfor er der behov for flere knapper at skrue på. Det gælder ikke mindst på logistiksiden, hvor vi blandt andet ser ind i en fremtid med øget digitalisering og nye typer af samarbejdskonstellationer. En endnu mere effektiv branche er ikke kun godt for klimaet, men også for økonomien i den enkelte virksomhed, siger Lasse Kristoffersen. 

 

Læs mere om tænketanken Concitos arbejde her.

 

Læs mere om McKinnon her.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >