mandag 01. april 2019 14:24

ITD: Besøg på dansk ambassade er blevet uigenkendelig i transportmedie

Transportnyhederne.dk bragte torsdag den 28. marts 2019 en historie om en gruppe danske vognmænds besøg på den danske ambassade i Warszawa i september 2018. ITD’s bestyrelse besøgte i september 2018 den danske ambassade i Polen under en studietur, men bestyrelsesmedlemmerne kan på ingen måde genkende udlægningen af mødet med ambassaden, som det er beskrevet i artiklen.

ITD’s bestyrelse var i september 2018 på studietur i Polen. Formålet med turen var blandt andet at besøge VIALTIS-kontoret i Warszawa - et af ITD-koncernens egne datterselskaber – samt at besøge lokale transportvirksomheder. Som en del af studieturen besøgte bestyrelsen også den danske ambassade i Polen for at få en generel orientering om situationen i landet.  

ITD’s bestyrelsesmedlemmer kan på ingen måde genkende beskrivelsen af besøget på ambassaden i artiklen i transportnyhederne.dk.

 

- Vi fik under besøget på ambassaden et generelt situationsbillede af tilstandene i Polen, hvilket også præcist var det, som vi havde bedt ambassadens medarbejdere om at briefe os om. Og det passede ind i det, der var formålet med vores studietur: at lære mere om transportområdet generelt i Polen. Den udlægning, som transportnyhederne.dk har af vores besøg på den danske ambassade kan hverken jeg eller de øvrige bestyrelsesmedlemmer i ITD genkende, siger ITD’s formand, Gert Jakobsen.

 

- At vi i ITD reagerer på artiklen skyldes, at vi er af den opfattelse, at artiklen har en fordrejet version af indholdet af vores besøg på ambassaden. Det fører nu til, at Udenrigsministeren er blevet kaldt i samråd, og det er efter vores mening helt ude af proportioner. Ambassaden gav os en god og professionel orientering – præcist som man kan forvente af en ambassade, siger Gert Jakobsen.

 

Journalisten på transportnyhederne.dk får nu tilsendt alt materialet fra besøget på ambassaden, inklusive hele den præsentation, som ambassadens medarbejdere viste bestyrelsen under besøget.  

 

 

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >