mandag 27. maj 2019 12:05

ITD: Danskerne siger klart JA til EU-samarbejdet og fælles europæiske løsninger!

Med en rekordhøj stemmedeltagelse gav danskerne i går et rungende ja til det europæiske samarbejde. Hermed blev alle dystre forudsigelser og bange anelser gjort til skamme, og det tegner godt for det store og vigtige arbejde, der nu skal til at gå i gang med at samle Europa om stærke fælles løsninger – også på transportområdet. ITD ser frem til samarbejdet med de nyvalgte parlamentarikere og glæder sig over den enorme opbakning, som danskerne gav til de partier, der vil det fælles samarbejde i Europa, ved gårsdagens valg til Europa-Parlamentet.

Valget til Europa-Parlamentet i går fik rekordstor opbakning fra vælgerne. Hele 66 procent af de stemmeberettigede danskere gik til valgurnerne, og det lover godt både for demokratiet og for det vigtige samarbejde på tværs af nationerne i EU. Dermed demonstrerede danskerne, at de gerne vil det fælles europæiske projekt og de fælles europæiske løsninger, og det vækker stor glæde hos ITD.

- Med en valgdeltagelse på hele 66 procent viste danskerne i går, at de til fulde har forstået, at fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Nationale særregler er ikke vejen frem. I ITD glæder vi os meget over dette klare budskab fra danskerne. Også et stort tillykke til de nyvalgte parlamentarikere. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde, så snart arbejdet i det nye parlament for alvor går i gang, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Og der ligger store opgaver klar. Det nyvalgte Europa-Parlament overtager nu de altafgørende forhandlinger om den store europæiske Vejpakke – et arbejde, der får enorm betydning for hele det europæiske transporterhverv.

-  Når de nye parlamentarikere om ganske kort tid indtager deres pladser i parlamentet, vil arbejdet med Vejpakken omgående kræve deres opmærksomhed. Vi har været i gang med forhandlingerne meget længe: Nu må og skal vi lande den Vejpakke. Det haster med at finde bæredygtige løsninger, der kan samle transporterhvervet i hele Europa og medvirke til at sikre gode arbejdsvilkår for chaufførerne på de europæiske veje. Samtidig skal regler og rammevilkår justeres, så transporterhvervet får et smidigt og effektivt regelsæt, som sikrer, at virksomhederne kan gennemskue og overholde reglerne, og som gør det håndterbart og enkelt for de individuelle landes myndigheder at kontrollere og håndhæve reglerne, siger Carina Christensen.

Derfor er det ikke uvæsentligt, hvor parlamentarikerne lægger deres indsats, og her anbefaler ITD de danske parlamentarikere at gå efter poster i Transportudvalget og Beskæftigelsesudvalget.


-  Transportområdet er et meget stort og betydningsfuldt område. Derfor er det vigtigt, at vi får parlamentarikere med interesse for og kendskab til transporterhvervet højt placeret i de to udvalg, der har størst betydning for rammerne og reguleringen af erhvervet. Det er uden sammenligning Transportudvalget og Beskæftigelsesudvalget, så her ser vi gerne, at vi får nogle stærke transportpolitiske stemmer, der kan tale erhvervet op og tage de vigtige kampe, fortsætter Carina Christensen.

Klimaet er et af de emner, der har fyldt mest i parlamentsvalgkampen, og den dagsorden skal i høj grad fortsætte, så vi kan få transporterhvervet inddraget i den grønne omstilling.


-  Nu skal vi også for alvor i gang med at sætte handling bag de mange ambitiøse klimaambitioner, som vi har hørt i valgkampen. Her står vi klar til at bidrage i vejgodstransporten. Det haster med den grønne omstilling af den tunge vejgodstransport. Vi ser frem til, at de nyvalgte politikere tager transporterhvervet i ed og samarbejder med transportvirksomheder om en målrettet og langsigtet strategi for grønne vejgodstransporter i hele Europa, slutter Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >