onsdag 30. januar 2019 12:50

ITD: Fint infrastrukturudspil fra Socialdemokratiet

Socialdemokratiet har i dag præsenteret en plan for infrastrukturinvesteringer for 70 milliarder kroner. Partiet foreslår en ny langsigtet infrastrukturplan, som bygger på et bredt politisk flertal; en ny og helhedsorienteret tilgang til de offentlige investeringer med rullende 10-årsplaner og et bedre overblik over planlagte investeringer samt mindst 70 milliarder kroner til investeringer i infrastruktur og offentlige anlæg over de kommende 10 år. ITD hilser Socialdemokratiets udspil velkommen.

Socialdemokratiet har i dag fremlagt en plan, der indeholder investeringer til veje, tog og cykelstier for 70 milliarder kroner. Partiet foreslår samtidig rullende 10-årsplaner for infrastrukturen. ITD hilser udspillet velkommen:
 

- Vi glæder os over udspillet fra Socialdemokratiet. Der tegner sig nu en meget bred politisk vilje til nye store investeringer i infrastruktur. Det er til gavn for hele Danmark. I ITD ønsker vi også, at der skal udvikles en fremtidssikret masterplan for nye infrastrukturinvesteringer, og ligesom Socialdemokratiet mener vi også, at masterplanen skal understøttes med rettidige investeringer i Danmarks infrastruktur. Vi hilser forslaget, om at et bredt politisk flertal forpligter sig til at mødes hvert femte år for at tilrettelægge en ny investeringsplan for de næste 10 år, velkommen, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Socialdemokraterne vil i planen afsætte 70 milliarder kroner til en ny infrastrukturplan.

- 70 milliarder kroner til både veje, tog og cykelstier bringer os ikke i mål, men det er et fornuftigt udgangspunkt for kommende politiske drøftelser. Infrastruktur er en samfundsmæssig god investering, ligesom det er afgørende, hvis vi skal sikre øget vækst, beskæftigelse og konkurrenceevne. Det gør vi bedst, hvis der bliver skabt brede politiske aftaler om infrastrukturen, så planerne er levedygtige og langtidsholdbare – også efter et valg. Det lægger Socialdemokratiet i sit udspil op til, og det er overordentlig glædeligt, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Socialdemokratiet skriver da også selv i deres udspil, at 70 milliarder kroner ikke er nok til at finansiere alle de foreslåede projekter, og derfor skal flere af projekterne drøftes og aftales med et bredt flertal af Folketinget.

 
ITD bidrager meget gerne til arbejdet med at udarbejde en ny masterplan for de fremtidige investeringer i dansk infrastruktur, og her har organisationen nogle helt konkrete ønsker, som bør indgå. Det gælder blandt andet en dobbeltsikring af det store motorvejs-H, at der foretages markante udbygninger af rastepladskapaciteten for lastbiler i Danmark, og at erhvervslivets ønsker og behov generelt inddrages i beslutningsgrundlaget ved ny infrastruktur.

 

Klik her og Læs Socialdemokratiets infrastrukturudspil.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >