torsdag 07. marts 2019 14:20

ITD husede jobmatch mellem ledige og transportvirksomheder

10 transportvirksomheder, brancheorganisationen ITD og skoler med transportuddannelser inviterede torsdag den 7. marts 2019 omkring 170 ledige fra de fire sønderjyske kommuner til en informationsdag om transportbranchen.

Der er gode uddannelses- og jobmuligheder i transportbranchen, for lige nu mangler der primært chauffører i transport- og logistikbranchen samt ansatte på lager- og logistikområdet.

 

Derfor var repræsentanter fra 10 transportvirksomheder samt uddannelsesinstitutioner inden for området mødt op hos ITD i Padborg for at møde 170 ledige på en informationsdag om transportbranchen, hvor både ledige og virksomheder kunne møde hinanden i mulige jobmatch.

 

- I ITD glæder vi os over, at vi kan være med til at matche mennesker og job. Her kan virksomhederne sælge sig selv og gøre sig lækre over for folk, som er aktivt søgende efter et nyt job. Det vigtigste for virksomhederne er at kunne rekruttere den rette person, for er kemien god og forudsætningerne er på plads, så kan interesserede forholdsvis let omskoles til et job, siger Jørgen Smed, der er uddannelsesansvarlig hos ITD.

 

Transportbranchen kan blandt andet byde på alt fra job som vaskedreng, chauffør, lagermedarbejder, mekaniker over disponent, kontorassistent, receptionist og blæksprutte til IT-specialist og mellemleder. Derfor brugte de fremmødte en formiddag hos ITD, hvor jobmulighederne og uddannelsesmulighederne blev præsenteret. Inden der var mulighed for ledige og virksomheder at mødes direkte ved stande.

 

Bag informationsdagen står de fire sønderjyske kommuner - Haderslev, Tønder, Sønderborg og Aabenraa – sammen med 10 transportvirksomheder, brancheorganisationen ITD, EUC Syd og DEKRA. Og samarbejdet om at skabe et større rekrutteringsgrundlag til transport- og logistikbranchen hilser ITD meget velkomment.

 

- Det er godt, at de fire sønderjyske kommuner spiller ind med dette arrangement, for når vi går sammen om at løse udfordringer for både virksomheder og ledige, så står vi meget stærkere. Det er også erfaringer, vi har med lignende samarbejde, og det vil ITD meget gerne støtte op om, fordi det er til glæde for vores medlemsvirksomheder, at der bliver gjort en indsats for at gøre rekrutteringen til branchen endnu mere synlig, siger Jørgen Smed.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >