onsdag 25. september 2019 14:58

ITD: Ingen hjælp fra beskæftigelsesministeren mod bøllemetoder fra 3F

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard gav i dag en begmand til 3F for brug af hårdhændede midler for at presse medarbejdere til at melde sig ind i fagforeningen, men der var ingen konkret hjælp at hente for de medarbejdere, der rammes af 3F’s bøllemetoder.

Beskæftigelsesministeren var i dag kaldt i samråd, efter at det for nylig kom frem, at en midlertidigt ansat medarbejder i Københavns Lufthavn blev truet af to 3F’ere til at melde sig ind i deres fagforening. Det på trods af, at den ansatte allerede var medlem af en anden faglig organisation og ønskede at fortsætte i denne. Beskæftigelsesministeren gav i dag en begmand til 3F og erklærede, at 3F skal rydde op. Ud over et møde med DA og FH bebudede beskæftigelsesministeren dog ingen ændringer, og ITD frygter, at metoderne – som også er velkendte i transportbranchen – fortsætter.  

 

- Sagen fra Københavns Lufthavn er et typisk eksempel på 3F’s metoder. Desværre oplever vi også i vognmandserhvervet, at 3F’s voldsomme adfærd er i direkte modstrid med den frie organisationsret. Vi havde håbet på, at beskæftigelsesministeren i dag ville redegøre for, hvordan han vil sikre, at sådanne hændelser ikke sker igen. Det skete ikke. Beskæftigelsesministerens eneste handling er, at han nu vil indkalde DA og FH til et møde om sagen, og at han vil lade parterne styre selvstændigt. Vi får med andre ord intet opgør med 3F’s barske metoder, som jo ellers åbenlyst er udemokratiske og utidssvarende, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

ITD og ITD Arbejdsgiver, som organiserer arbejdsgivere inden for vejgodstransportområdet, har på flere områder problemstillingen inde på livet. ITD Arbejdsgiver har overenskomst med Krifa, hvori der indgår regler om løn, pension, feriedage med mere. På trods af dette bliver arbejdsgiverforeningens medlemmer alligevel udsat for voldsomme konflikter og grove metoder.

 

- Flere af vores medlemmer har set sig tvunget over på en 3F-overenskomst på trods af, at deres medarbejdere jo allerede var overenskomstdækkede. Den praksis er godkendt af Arbejdsretten, udelukkende fordi vores lønmodtagerpart, Krifa, ikke er med i samme hovedorganisation som 3F. Det er nogle voldsomme kampe, der foregår derude, og vores medlemmer bliver reelt truet på at kunne opretholde deres levebrød - og arbejdspladser til deres medarbejdere. Vi havde håbet på forståelse og hjælp fra beskæftigelsesministeren. Det fik vi og de berørte partner ikke i dag, siger Trine S. Plesner, direktør i ITD Arbejdsgiver.

 

Beskæftigelsesministeren vil nu invitere DA og FH til en kop kaffe, hvor man skal drøfte rammevilkårene omkring den danske model. ITD hilser dette møde velkommen. Den danske model trænger helt enkelt til en opdatering, så den er tidssvarende og tilpasset det moderne arbejdsmarkeds behov, men undrer sig over, at kun DA og FH inviteres med.

 

- Vi vil gerne kvittere for beskæftigelsesministerens melding om et møde, hvor man skal drøfte rammevilkårene omkring den danske model. Vi vil dog klart opfordre til, at alle arbejdsmarkedets parter bliver inviteret til forhandlingsbordet, så man kommer fra start uden demokratisk underskud og når hele vejen rundt om udfordringerne, siger Carina Christensen.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >