fredag 22. marts 2019 16:46

ITD inviterede MEP-kandidater til transportmesse

For at give kandidater til Europa-Parlamentsvalget et indblik i transport- og logistikbranchen havde ITD inviteret fire kandidater til Transport 2019, hvor der blandt andet blev talt om EU’s Vejpakke og grøn transport.

Pernille Weiss (K), Asger Christensen (V), Morten Klessen (S) og Lasse Bork Schmidt (K) er alle fire kandidater til det kommende Europa-Parlamentsvalg i maj 2019. ITD havde inviteret de fire MEP-kandidater til Transport 2019 i Herning for at give dem et indblik i transport- og logistikbranchen og få talt om nogle af de udfordringer, der er for erhvervet.

 

- Det gav os en god anledning til at få snakket om europæisk transportpolitik og ikke mindst EU’s Vejpakke, som optager mange af vores medlemsvirksomheder, fordi de kører internationalt. Og det er vigtigt at få italesat transport på et europæisk niveau, for det er lovgivningen i EU, der regulerer store dele af vores erhverv, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

 

MEP-kandidaterne fik mødt medlemmer af ITD's bestyrelse og medarbejdere på transportmessen, og der blev talt om mange forskellige emner, men særligt et område var der fokus på.

 

- Ud over EU-Vejpakken, der fylder rigtig meget lige nu, og som med stor sandsynlighed fortsat vil gøre det efter valget, snakkede vi en del om grøn transport og alternative drivmidler. Det skal der naturligvis arbejdes videre med, men i ITD oplever vi samtidig, at vejgodstransportbranchen gennem mange år har arbejdet intensivt på at mindske brændstofforbruget og CO2-udledningen ved at tage de nyeste teknologier og metoder i brug. Så vi skal sikre os, at der er fælles spillerregler på tværs af Europa ved eksempelvis samme CO2-standarder på lastbiler i hele EU, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for politisk afdeling i ITD.

 

Foto: ITD

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >