tirsdag 12. november 2019 12:38

ITD: Klog og vigtig beslutning af regeringen at udrulle klimavenlig asfalt

Regeringen har besluttet, at der fra 2020 skal udlægges klimavenlig asfalt på de danske statsveje, i takt med at vejene skal have udskiftet asfalt. Beslutningen er truffet på baggrund af en række test fra Vejdirektoratet, som viser, at en udlægning af asfalten fra 2020 kan medføre en reduktion på 184.000 tons CO2 frem mod 2030. Det klimavenlige initiativ vækker glæder hos ITD.

- Det er en rigtig klog beslutning at begynde at udrulle klimavenlig asfalt på statsvejene. Vi er jo i en situation, hvor vi skal finde nogle smarte og intelligente løsninger på de klimaudfordringer, som hele samfundet står overfor. Her er klimavenlig asfalt et eksempel på en løsning, som kan levere reelle CO2-reduktioner fra første dag uden større omkostninger, så derfor hilser vi beslutningen fra regeringen meget velkommen, udtaler chefkonsulent i ITD, Lasse Kristoffersen.

 

Vejdirektoratets test har vist, at det er asfaltens evne til at reducere rullemodstanden på vejene, som gør, at trafikanterne bliver i stand til at bruge mindre brændstof, når de kører på den. Samtidig har testene vist, at asfalten er mere holdbar end normal asfalt, ligesom asfalten vil bidrage til at mindske støjen i de støjbelastede boligområder langs statsvejene.

 

Klimavenlig asfalt er cirka ti procent dyrere end almindelig asfalt. Alligevel viser beregninger fra Vejdirektoratet, at de positive effekter ved brugen af asfalt gør, at der er god samfundsøkonomi i at anvende asfalten.

 

 Klimavenlig asfalt har en masse positive effekter. Udover klimareduktionen er asfalten til gavn for de trafikanter, der benytter vejene, og for naboerne til vejene, da asfalten også reducerer støjen på vejene. Det er svært at få øje på ulemperne, så det er bare med at komme i gang med udrulningen, fastslår Lasse Kristoffersen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >