fredag 29. marts 2019 18:36

ITD: Mange års arbejde for et samlet færdselsområde har nu båret frugt

Regeringen har netop besluttet at overdrage ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og førerkort (takografkort) og håndteringen af særtransporttilladelser fra politiet til Færdselsstyrelsen. Mange års arbejde hos ITD for en samlet kontrolenhed har dermed båret frugt.

 

Der er stor glæde i ITD efter, at det nu er besluttet, at Færdselsstyrelsen overtager ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og førerkort (takografkort) og håndteringen af særtransporttilladelser fra politiet. ITD har i mange år arbejdet for at få samlet regeludstedelsen og administration i én og samme myndighed i Færdselsstyrelsen for at få en mere helhedsorienteret administration og forenklede sagsgange.

 

Med dagens udmelding er der taget et stort skridt mod at samle kontrollen af erhvervstransporten under et ministerium.

 

- Vi ser det som en stor sejr for branchen. ITD er grundlæggende tilhænger af, at lovgivning, de udførende aktiviteter og kontrol ligger i samme styrelse og under samme ministerium. Den model giver efter vores mening de bedste forudsætninger for en smidig og effektiv administration og kontrol, og kan samtidig frigøre ressourcer til egentligt politiarbejde hos politiet, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD Politisk afdeling.

 

Med overflytningen er alle relevante områder nu lagt under samme ministerium. Tilbage udstår kun vejsidekontrollen. Det ben mangler, som det sidste, for at vi i Danmark kan samle kontrollen af erhvervstransporten i én kontrolenhed, som vi kender det fra tyske BAG.

 

Overflytningen af opgaverne vil ske med virkning fra 1. januar 2020. Den nærmere organisering af opgaven i Færdselsstyrelsen vil ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet blive fastlagt i den kommende tid.

 

Læs ministeriets pressemeddelelse her:

 

https://www.trm.dk/da/nyheder/2019/faerdselsstyrelsen-overtager-ansvaret-for-koereproever-og-koerekort

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >