tirsdag 19. november 2019 08:34

ITD mødte veloplagt transportudvalg i Bruxelles

EU’s kommende Vejpakke og klimaet var på dagsordenen, da Folketingets Transportudvalg var på besøg i Bruxelles. Under et møde i EU-repræsentationen fik ITD lejlighed til at komme med sine synspunkter til Vejpakken og den grønne omstilling.

Folketingets transportudvalg var mandag den 18. november 2019 på studietur til Bruxelles for at blive opdateret på status for forhandlingerne om Vejpakken og arbejdet med den grønne omstilling af vejtransportsektoren. Under studieturen havde transportudvalget arrangeret møder med blandt andet medlemmer af Europa-Parlamentet og Kommissionen, ligesom Folketinget havde bedt om et møde med blandt andet ITD for at høre nærmere om branchens holdninger til de vigtige emner.

 

Under mødet viste folketingsmedlemmerne stor interesse og engagement for både forslagene i Vejpakken og for det store arbejde, der er i gang i EU med at sikre en grøn omstilling af vejtransportsektoren.

 

- På mødet fik vi i ITD mulighed for at kvittere for politikernes europæiske engagement, ligesom vi fik mulighed for at anvise nogle veje til at sikre, at Vejpakken kommer helt og godt i mål, og at vi får sat skub i den grønne omstilling af vejtransportsektoren. Vejtransportbranchen er en grænseoverskridende branche, som først og fremmest er reguleret på EU-plan, og derfor er det også vigtigt, at Danmark er på banen på EU-plan, da det er her, vi for alvor kan gøre en forskel. Det er således rigtig positivt, at Folketingets transportudvalg engagerer sig i de vigtige drøftelser på EU-plan, siger politisk chefkonsulent i ITD, Jens Hvid Bang.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >