lørdag 06. april 2019 12:14

ITD opruster i Bruxelles

ITD ønsker en endnu stærkere stemme for dansk vejgodstransport i det europæiske samarbejde, og derfor skal samarbejdet med relevante organisationer og myndigheder i andre EU-lande øges. Første skridt er ansættelsen af endnu en medarbejder i Bruxelles.

Vejgodstransporten påvirkes mere og mere af udviklingen i Europa. Sådan vil det også være i fremtiden, og det gælder uanset om vi bevæger os mod ”mere europæisk samarbejde” eller ”mindre europæisk samarbejde” i EU.

 

ITD har været repræsenteret med eget kontor i Bruxelles siden 2015, og nu opruster brancheorganisationen tilstedeværelsen i EU-hovedstaden. Det fortalte ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen i sin beretning på ITD’s generalforsamling.

 

- Målet er at sikre en endnu stærkere stemme for dansk vejgodstransport i det europæiske samarbejde. Vi ansætter derfor nu endnu en seniormedarbejder til vores kontor i Bruxelles, og fremover vil vores politiske afdeling herhjemme også øge deres tilstedeværelse i de europæiske institutioner, siger hun.

 

I de kommende år vil ITD gå målrettet efter at øge vores samarbejde med relevante organisationer og myndigheder i andre EU-lande.

 

- Det skal give os nyttig viden og erfaringer om den administrative praksis og retspraksis i de andre lande, for det skal bidrage til at styrke ITD’s arbejde med at hjælpe vores medlemmer med endnu bedre at kunne navigere i de - desværre – for mange nationale særregler på vejgodstransportområdet, siger Carina Christensen.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >