fredag 18. januar 2019 15:10

ITD: Ros til beskæftigelsesministeren for indsats mod arbejdsulykker i vejgodstransportbranchen

På baggrund af et stigende antal dødsulykker i vejgodstransporten i 2018 har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besluttet at iværksætte en række nye indsatser, der skal vende den negative udvikling. Udviklingen vækker også bekymring hos ITD, som derfor glæder sig over udspillet fra ministeren.

Tilsyn, vidensdeling og større åbenhed skal bidrage til, at vejgodstransportbranchen oplever et 2019 med færre ulykker. Arbejdstilsynet skal i forbindelse med deres tilsyn blandt andet have øget fokus på arbejde i højden, akutte overbelastninger og risikoen for at blive ramt af nedfaldne genstande. Arbejdstilsynet skal derudover løbende mødes med branchen for at analysere alvorlige ulykker, og så skal tilsynet informere mere målrettet om indsatsen og forebyggelsesinitiativer på hjemmesiden.

-  Det er positivt, at ministeren nu sætter gang i at løfte sikkerheden på arbejdspladserne i transportbranchen. Vi er helt enige med ministeren i, at vi skal have knækket ulykkeskurven. Intentionerne om en målrettet indsats og fokus på forebyggelse er helt rigtige. Det er også glædeligt, at ministeren lægger op til en høj inddragelse af branchen, og fra ITD´s side stiller vi meget gerne op, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD's politiske afdeling.

Ifølge pressemeddelelsen fra ministeriet skal de sidste detaljer i indsatsen falde på plads i januar i tæt samarbejde med parterne i branchen.

 

Læs pressemeddelelsen her: https://bm.dk/nyheder-presse/pressemeddelelser/2019/01/nye-initiativer-skal-forebygge-alvorlige-ulykker-indenfor-transport-af-vejgods/ 

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >