lørdag 06. april 2019 10:12

ITD skal arbejde mere digitalt og styrke automatiseringen

ITD skal være et førende videnscenter inden for digitale løsninger og datadrevet rådgivning inden for vejgodstransport og logistik. Til at bistå ITD’s arbejde nedsættes et ”advisory board for digitalisering og automatisering af dansk vejgodstransport- og logistik”. Det fortalte ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, i sin beretning på ITD’s generalforsamling 2019.

Vejgodstransporten står over for en gennemgribende digitalisering i det kommende årti. Hvis vi her i Danmark skal være ”de bedste”, så kræver det, at medlemmerne og deres medarbejdere forstår at udnytte de nye digitale forretningsmodeller. Derfor vil ITD fremover være endnu mere aktiv med digital service. Det fortalte ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, i sin beretning på ITD’s generalforsamling 2019.

 

- Vi etablerer derfor en ny afdeling, der skal gøre ITD til et ”førende videnscenter inden for digitale løsninger og datadrevet rådgivning inden for vejgodstransport og logistik”. Arbejdet skal skabe direkte værdi for medlemmerne, og vi ansætter en ny digitaliseringschef, som aktivt skal hjælpe dem med at udnytte digitale løsninger til at komme helt i front, siger hun.

 

Fremover vil ITD også hjælpe medlemsvirksomhederne endnu mere med at finde nye digitale produkter, forretningsmodeller og arbejdsformer, der kan styrke deres konkurrencekraft og lette hverdagen. Ligeledes vil der være rådgivning ved it-indkøb med kravsspecifikationer og juridiske forhold, og ITD vil etablere netværk om digitalisering. Internt vil ITD selv gå foran som det gode eksempel med digital medlemsbetjening og sagsbehandling for at yde en bedre og mere målrettet service for medlemmer og kunder.

 

Der er lang vej, før selvkørende og førerløse lastbiler bliver en realitet på vejene, men I fremtiden bliver vi gradvist mere og mere automatiserede. ITD mener, at Danmark skal bidrage meget aktivt til en ”tidlig udvikling” af teknologiparat lovgivning vedrørende selvkørende og førerløse enheder. Det gælder både i Danmark og i resten af EU.

 

- Til at bistå ITD’s arbejde nedsætter foreningen nu et ”advisory board for digitalisering og automatisering af dansk vejgodstransport- og logistik”, fortæller Carina Christensen.

 

- Samtidig foreslår vi, at der – hurtigst muligt - nedsættes en arbejdsgruppe med virksomheder, myndigheder, teknologieksperter og transportorganisationer til at løse opgaven. Vi er i ITD 100 procent klar til at bidrage, og vi vil fremover systematisk overvåge udviklingen inden for selvkørende og førerløs vejgodstransport i andre lande for at modvirke, at Danmark sakker bagud, siger hun.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >