torsdag 06. juni 2019 10:35

ITD: Stort tillykke med valget – husk infrastruktur og grøn transport i regeringsgrundlaget

ITD ønsker stort tillykke med valget til både nye og kendte ansigter og glæder sig til et godt og konstruktivt samarbejde om transportpolitikken, når en ny regering kommer på plads. ITD vil fortsat presse på for, at infrastruktur og grøn vejgodstransport bliver en prioriteret del af det kommende regeringsgrundlag.

ITD ønsker alle valgte politikere et stort tillykke og glæder sig til samarbejdet.
 

- Først og fremmest stort tillykke til de nyvalgte politikere. Det politiske arbejde er allerede gået i gang, og nu indledes de benhårde forhandlinger om et nyt regeringsgrundlag med henblik på at danne en ny regering. I ITD har vi en lang række af ønsker til et nyt regeringsgrundlag, men først og fremmest vil vi fortsat presse hårdt på for at sikre, at massive investeringer i veje og en effektiv grøn omstilling af de tunge transporter vil få høj prioritet. Der venter store og vigtige opgaver på det transportpolitiske område, og vi har travlt, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD glæder sig over, at klimaet har fyldt meget i valgkampen. Derfor vil det selvfølgelig også blive en topprioritet i det kommende regeringsgrundlag. Her må politikere ikke glemme de tunge transporter.

- Denne grønne omstilling af den tunge vejgodstransport skal med helt øverst oppe på dagsordenen, så vi kan få sat turbo under den igangværende positive proces med at reducere udledningen af drivhusgasser fra lastbilerne. Vi vil i ITD gerne opfordre til, at man i et nyt regeringsgrundlag forpligter sig til at nedsætte en hurtigt arbejdende klima- og miljøkommission for den tunge transport, så en ny regering sammen med erhvervet kan fastlægge en klar strategi for den grønne omstilling af de tunge transporter, siger Carina Christensen.

ITD opfordrer også til, at man i forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag forholder sig meget realistisk til de store trængselsudfordringer på landets veje, som hæmmer væksten og er til stor daglige gene for både den almindelige borger og for transporterhvervet, som er afhængig af god og effektiv mobilitet.

- De ansvarlige partier bør i et nyt regeringsgrundlag give infrastrukturen høj prioritet – herunder især investeringer i vejene. Det har Danmark nemlig hårdt brug for. Det vil være bekymrende, hvis en ny regering alene satser på tog, kollektiv trafik og cykler. Vi håber på et bredt samarbejde hen over midten om de kommende infrastrukturplaner, siger Carina Christensen.

 

Foto ITD.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >