torsdag 07. februar 2019 08:39

ITD: Vognmændene tilfredse med tysk godkendelse af Femern-forbindelsen

De tyske myndigheder har nu godkendt den tyske del af Femern-forbindelsen, og det er et meget vigtigt skridt i realiseringen af Femern Bælt-tunnelen. Forventningen er, at den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Danmark og Tyskland er klar til brug i 2028.

- Vi er i ITD oprigtigt tilfredse med, at de tyske myndigheder i Slesvig-Holsten nu endeligt har underskrevet aftalen om etableringen af Femern-forbindelsens tyske landanlæg. Med underskriften i hus er det så godt som sikkert, at den vigtige faste forbindelse mellem Lolland og Femern også bliver realiseret, og underskriften er da også et meget vigtigt øjeblik i Femern-projektets historie. 

 

Sådan siger chefkonsulent Anders Jessen fra ITD i en kommentar til den seneste udvikling om Femern-projektet.

 

Anders Jessen tilføjer, at den kommende faste forbindelse over Femern vil være et kæmpeskridt frem mod en kærkommen integrering af dansk infrastruktur i forhold til transportmarkederne i Tyskland. 

 

- Den faste forbindelse er guld værd for de mange transport- og logistikvirksomheder, der udfører lastbiltrafikker mellem Sjælland og Tyskland. Hertil kommer, at trafikkerne mellem Sverige og Tyskland også bliver mere fordelagtige, og derfor vil den faste Femern-forbindelse blive til stor gavn for samhandlen mellem landene i det nordlige Europa, understreger han. 

 

ITD håber, at tidshorisonten nu kan holde, så de første person- og lastbiler kan rulle ind i den nye sænketunnel engang i 2028. 

 

- Vi er selvfølgelig bevidste om, at der stadig mangler afklaring på tysk side i forhold til de tyske miljøorganisationers klager over projektet, men vi har kun fælles interesse med miljøorganisationerne i, at forbindelsen gennemføres med den nødvendige respekt for natur og miljø.

 

ITD glæder sig også over, at Femern-forbindelsen bliver fuldt ud brugerfinansieret. Med den finansieringsmodel kommer projektet ikke til at forsinke eller på anden måde negativt påvirke andre stærkt nødvendige infrastrukturprojekter i Danmark.

 

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >