fredag 25. januar 2019 10:39

ITD's bestyrelse begejstrede for anbefalingerne fra ITD’s vækstpanel

ITD's bestyrelse var onsdag og torsdag i denne uge samlet til et todages strategiseminar på Gram Slot. Bestyrelsen afsluttede her det indledende arbejde med ITD's nye Vækststrategi 2030, hvor ITD offensivt vil anvise vejen til fremtidig vækst i dansk vejgodstransport og logistikerhverv frem mod 2030.

Visionen er, at Danmark i 2030 skal være et internationalt kraftcenter inden for vejgodstransport og logistikerhverv, og at den internationale konkurrenceevne hos ITD's medlemsvirksomheder skal ligge i top. ITD’s bestyrelse har modtaget en lang række konkrete anbefalinger til vækststrategien fra ITD's stærke vækstpanel, som består af førende eksperter på området. Vækstpanelet har sammen med en lang række andre aktørerarbejdet på strategien på mange møder gennem 2018, og ikke mindst har ITD's medlemsvirksomhederbidraget aktivt til arbejdet på møder rundt i landet ved at besvare spørgeskemaer, deltage i interviews med mere.

 

- Vores ambition med Vækststrategi 2030 er, at Danmark i år 2030 skal være blandt de førende transportnationer i verden. Vækststrategi 2030 skal bidrage aktivt til at give vores medlemsvirksomheder de stærkeste kort på hånden i forhold til deres vækstambitioner. Bestyrelsen har fået utroligt mange og stærke anbefalinger fra ITD's vækstpanel, medlemmer, eksterne eksperter med videre, og jeg kan vist roligt sige, at vi er meget begejstrede for de mange gode forslag, der skal styrke dansk vejgodstransport, så den bliver internationalt konkurrencedygtig. De anbefalinger går vi nu i gang med at følge op på og føre ud i livet, siger ITD’s bestyrelsesformand, Gert Jakobsen.

 

ITD's bestyrelse har modtaget ni hovedanbefalinger med i alt 69 underanbefalinger, og langt de fleste af disse anbefalinger vil der nu blive arbejdet videre med. Blandt de væsentligste indsatsområder er øget digitalisering og udnyttelse af data, transformerede teknologier (selvkørende/førerløse enheder), mobilitet og trængsel, adgang til kvalificeret arbejdskraft, klima og miljø, nye aktører og forandrede markedsvilkår.

 

- Nu går ITD i gang med at omdanne de mange anbefalinger til konkrete tiltag, der skal styrke dansk vejgodstransport og ikke mindst ITD's medlemsvirksomheder. Jeg kan allerede nu løfte sløret for, at ITD kommer til at skubbe markant på for at få yderligere gang i digitaliseringen og automatiseringen af dansk vejgodstransport. Vi vil opruste vores internationale arbejde, fremme grøn teknologi i transporterne og meget, meget mere. Vi glæder os til hen over de kommende måneder at præsentere tiltagene for alle medlemmer. Helt konkret vil ITD's bestyrelse i maj måned præsentere Vækststrategi 2030 på en række regionale dialogmøder, der er åbne for alle ITD's medlemsvirksomheder. Den solide opfølgning på vækstpanelets og medlemmernes anbefalinger skal styrke væksten i dansk vejgodstransport og bidrage til et øget bidrag til dansk BNP fra vejgodstransporten. Alle indbydes til at være med, så vi sammen igen kan gøre Danmark til en af de førende transportnationer i verden, siger Gert Jakobsen.

 

ITD's bestyrelse præsenterer de konkrete tiltag i Vækststrategi 2030 på følgende møder:

 

ITD Dialogmøde - Lørdag den 4. maj 2019 kl. 10-13 på Scandic i Ringsted                    

ITD Dialogmøde - Torsdag den 9. maj 2019 kl. 17-20 i Rold Storkro ved Aalborg        

ITD Dialogmøde - Lørdag den 25. maj 2019 kl. 10-13 i ITD Huset, Padborg                   

 

ITD's vækstpanel består af:

  • Ole Thomsen, logistikdirektør i Rema 1000
  • Nicolaj Boysen, logistikdirektør i Coop
  • Hans Henrik Grøn, logistikdirektør i Siemens Gamesa Renewable Energy
  • Niels Buus Kristensen, forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut i Oslo og formand for transportministerens ekspertgruppe for fremtidens mobilitet
  • Martin C. Hansen, direktør i Mover
  • Michael Henriques, chefkonsulent, DTU Transport
  • Simon Galsgaard, DSV Road
  • Torben Ladegaard, Fueltransport
  • Jørn Kudsk, Kudsk og Nissum A/S
  • Nikolaj Brogaard, Vognmand Sv. E. Brogaard

 

ITD's vækstpanel har været sekretariatsbetjent af Institut for Fremtidsforskning ved Carsten Beck, Simon Fuglsang Østergaard og Lasse Jonasson samt professor i Supply Chain Management ved SDU, Jan Stentoft. Copenhagen Economics har bistået med økonomiske analyser. Fra ITD har deltaget Carina Christensen, adm. direktør, Jørn-Henrik Carstens, chef i ITD's politiske afdeling og Mads Røddik Christensen, politisk chefkonsulent.

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >