lørdag 31. august 2019 18:36

Karavanen begyndte med et brag i Kolding

Kolding Storcenter lagde parkeringsplads til et festfyrværkeri af trafiksikkerhed, da Lastbilkaravanen i dag havde kæmpe offentligt kickoff-show. Det var samtidig startskuddet til fire dages kampagne på Sjælland, Fyn og i Jylland.

 

Lastbilkaravanen ruller igen i år ud på de danske landeveje for at fortælle børn i 0.-2. klasse om trafiksikkerhed igennem musik, dialog, dans og leg. Kampagnen blev skudt i gang med et arrangement åbent for alle, hvor p-pladserne ved Kolding Storcenter blev fyldt med lastbiler fra ITD-medlemsvirksomheder, cykelbaner, kransimulator, karaokemaskine, tegneborde, quiz i færdselstavler og en mobil politistation.

 

- Vi fyldte hele pladsen med aktiviteter, grønne balloner og tusindvis af børn i neongrønne veste. Samtidig har Bilka i Kolding sponsoreret boller til de besøgende, og Starbucks har serveret lækker kaffe, siger Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen.

 

Mange gæster kiggede forbi

 

Reklamerne har de i seneste tre uger hængt i svingdørene i Kolding Storcenter og opfordret alle børn og voksne til at kigge forbi, og det kunne noget tyde på, at de har gjort.

 

- Det var en stor succes med det her åbne arrangement. Normalt besøger mellem 18-25.000 gæster Kolding Storcenter på en lørdag, og mange af dem har været forbi os i dag, og det er vigtigt, fordi vi i statistikkerne kan se, at fokus på emnet er med til at redde liv. Og det er kampagnens mål, siger Malene Vitus, som er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

 

Særligt de to koncerter med kampagnens hovedfigur, Magda, var et tilløbsstykke. Her spillede og sang Magda med sit band om trafiksikkerhed, og det fik gang i både børn og voksne.

 

- Børnene brølede med på ”Det er meget, meget sjovere, når man ikke bliver kørt over”, og mange børn ville gerne svare hende, når hun spurgte, hvad en lastbil kører med. Børnene var vilde med at se de store lastbiler, og chauffører var gode til at vise rundt og forklare, siger Malene Vitus.

 

Stor opbakning fra medlemmer

Højresvingsulykker er omdrejningspunktet for kampagnen, som så dagens lys i 2013. Det er ITD, brancheorganisationen for dansk vejgods, som står bag, og de bliver bakket op af medlemmerne af ITD.

 

- Vi kunne ikke lave sådan et arrangement uden vores medlemmer, som tager lastbiler og chauffører ud af produktionen. Alt sammen for at være med til at sætte fokus på emnet og på den måde minimere risikoen for ulykker i trafikken, siger Malene Vitus.

 

- Det er vigtigt, at vi som branche tager et samfundsansvar, fordi vi fylder på vejene. Det betyder meget for os, vores medlemmer og branchen, hvis vi er med til, at færre børn og unge bliver involveret i en ulykke.

 

Og karavanen besøger i år skoler i Hvidovre, Sorø, Assens og Silkeborg, hvor mere end 2.000 elever kommer til at opleve Magdas sange og lære om trafiksikkerhed.

 

Tak til

De medlemsvirksomheder, der stiller op til Lastbilkaravanen 2019
Alex Andersen. Ølund A/S, Anders Nielsen & Co A/S, BM Bakkegården ApS, Demstrup  Autotransport – Preben Hansen ApS, DSV Road A/S, Euro Logistics Denmark A/S, Event Carrier A/S, First Transport ApS, Flemming Nielsen & Sønner ApS, H. Daugaard A/S, Hans Juel Jensen ApS. Vognmand og Entreprenør, Heidelbergcement Northern Europe Pumps And Trucks A/S, Henrik Skov Christensen ApS, Jh Transport & Logistics A/S, Jp Transport og Handel ApS, Johannesen Kran & Maskintransport ApS, K.V. Markussen A/S, L.M. Transport, Ans A/S, Lars Nielsen, Poul Schou A/S, Rørby Johansen A/S. Herlufmagle, S. Chr. Sørensen A/S. Skodborg, Silkeborg Flytteforening, Snave Vognmandsforretning ApS, Stokholm Transport A/S, Tor Udlejning ApS, Viking, Viking Assistance A/S, Viking Nyborg.

 

FDE Fonden
Stor tak til FDE Fonden, som økonomisk støtter kampagnen.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >