onsdag 13. november 2019 08:32

Regeringen enig i at overflytning af færdselsområdet giver god mening

Der var tirsdag den 12. november 2019 bred enighed i transportudvalget om, at en overflytning af opgaver på færdselsområdet fra politiet til færdselsstyrelsen er en god idé. Det eneste, der så står tilbage, er, hvordan overflytningen skal finansieres. ITD glæder sig over enigheden - nu handler det om at komme i mål hurtigst muligt.

Transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup var i går kaldt i samråd i Transportudvalget vedrørende regeringens aflysning af planerne om at flytte en række færdselsopgaver fra politiets til Færdselsstyrelsens ressort. Begge ministre anerkendte dog på samrådet, at en overflytning giver god mening, men de efterlyste samtidig penge til finansiering.

 

En samlet transportbranche har i flere omgange efterlyst en overflytning af opgaverne, og i oktober gik branchen, ITD, 3F Transport, Dansk Erhverv, Dansk PersonTransport, DI Transport, DTL Danske Vognmænd og SLD, igen sammen om en henvendelse til ministrene, med ønsket om at regeringen fastholder overflytningen. Den henvendelse er der ikke kommet nogen tilbagemelding på, og derfor blev udfaldet af samrådet i Transportudvalget fulgt nøje af ITD.

 

- Der er en række indlysende fordele ved at samle færdselsopgaverne i én og samme myndighed, og det budskab har både ITD og de øvrige organisationer gentaget mange gange. Derfor handler det nu om, at partierne sætter sig sammen og finder finansieringen, så vi kan få sat skub i flytteplanerne, så man i et greb og til forholdsvis små penge kan sikre en langt enklere sagsgang og en mere effektiv kontrol på området, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling.

 

En overflytning af færdselsområdet fra politiets til Færdselsstyrelsens ressort skønnes at kunne frigøre omkring 115 politibetjente til opgaver, der er langt mere påtrængende og efterspurgte, og den problemstilling blev også adresseret på samrådet.

På samrådet fremhævede de to ministre, at der mangler finansiering til at foretage overflytningen, og ministrene pegede på, at det ville koste i omegnen af 70 millioner kroner at effektuere planen.

 

- Når vi som samlet transportbranche har anbefalet en ressortoverflytning af opgaver på færdselsområdet, så er det, fordi det er en effektiv måde at sikre mere politi på gaderne, samtidig med at vi kan få lettet sagsgangene på vejtransportområdet. Transportbranchen har længe ønsket at få samlet færdselsområdet i samme hus, så det er de samme mennesker, der skriver og håndhæver lovene. Nu handler det bare om, at partierne får sat sig sammen og fundet en løsning, for viljen er til stede, siger Jørn-Henrik Carstens.

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >