tirsdag 12. marts 2019 15:41

Regeringen klar med lovudkast om fair og lige konkurrence

ITD hilser det velkommen, at regeringen nu har præsenteret hele tre udkast til lovforslag, der skal lægge en dæmper på det offentliges adgang til at drive kommerciel virksomhed. I transport- og logistikerhvervet oplever mange virksomheder nemlig, at de er i direkte konkurrence med det offentlige om opgaverne.

 

Regeringen indgik sidste år en delaftale om fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører. Som led i den aftale er der nu sendt tre lovforslag i høring, som først og fremmest skal sikre, at den offentlige sektor ikke påtager sig opgaver, som ligger langt ud over sektorens kerneopgaver. 
 

- Det er glædeligt, at der nu ligger nogle konkrete lovudkast på bordet. I ITD ser vi frem til at grave ned i materialet for at vurdere, om vores medlemmers interesser i tilstrækkeligt omfang er blevet tilgodeset i lovudkastene. Vores medlemsvirksomheder i transporterhvervet oplever på flere områder at blive ramt af unfair konkurrence fra det offentlige, og det bliver der nu forhåbentlig sat en stopper for, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

I lovudspillet fra regeringen lægges der op til, at der skal være klarere regler for kommuners kommercielle virksomhed, klarere regler for priser, når det offentlige konkurrerer med private, og endelig skal håndhævelsen på området styrkes med en ny klagemyndighed for offentlig erhvervsaktivitet.

 
- Vi er enige med regeringen i, at det skal være slut med unfair konkurrence mellem offentlige aktører og private virksomheder. Offentlige aktører skal ikke stjæle opgaver fra private virksomheder. Særligt på affaldsområdet oplever mange af vores medlemmer hård konkurrence, fordi kommunerne i dag har ret til selv at håndtere store dele af både det genanvendelige og forbrændingsegnede affald, samtidig med at de udfører affaldsrådgivning. Det er ikke opgaver, som det offentlige bør varetage. Lad de private virksomheder køre det, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD. 

 

Læs regeringens udkast til lovforslag om fair og lige konkurrence her:

 

 

Foto: Colourbox

SENESTE ITD NYT
tirsdag 16. april 2024

Kørselsforbud i maj 2024

Flere europæiske lande har dage med kørselsforbud i maj 2024. Du kan finde oversigten på ITD’s hjemmeside.

Kørselsforbud i maj 2024 >
tirsdag 16. april 2024

To virksomheder vinder transportpris

På International Transport Danmarks generalforsamling i lørdags blev FDE Fondens Initiativpris 2024 uddelt. Prismodtagerne blev hhv. transportvirksomheden Brdr. Færch Distribution ApS og projektet Unge på toppen, der begge gør en særlig indsats for at rekruttere unge mennesker til transportbranchen.

To virksomheder vinder transportpris >
mandag 15. april 2024

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati

Regeringen varslede sidste år, at den hæver dieselafgiften med 50 øre pr. liter diesel. I dag præsenterede regeringen så sin model for, hvordan dieselafgiften skal fungere, herunder 750 mio. kr. til omstilling af den tunge transport frem mod 2030. International Transport Danmark (ITD) kvitterer for dele af udspillet, men er samtidig skeptisk over for udsigten til mere administration og bureaukrati for vognmændene.

Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati >