torsdag 28. februar 2019 11:48

Ros til Venstre for at foreslå penge til nye rastepladser

Venstre foreslår nu, at der i regeringens kommende investeringsplan for den fremtidige infrastruktur afsættes 150 millioner kroner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023 for at finde en holdbar løsning på rastepladsproblematikken. Det glæder ITD, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidet rastepladskapacitet, og at opgaven dermed ikke alene overlades til private investorer.

Mens transportminister Ole Birk Olesen længe har argumenteret for, at det ikke er en offentlig opgave at finansiere rastepladser i Danmark, så foreslår Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, nu, at der på regeringens kommende plan for investeringer i den trafikale infrastruktur frem mod 2030 afsættes i alt 150 millioner kroner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023. Kristian Pihl Lorentzen mener, at det kan skabe en varig og holdbar løsning på de alvorlige problemer, der er skabt som følge af den manglende rastepladskapacitet i Danmark.

 

Forslaget er sendt til transportminister Ole Birk Olesen, og Venstres transportordfører har i sin henvendelse også påtalt behovet for at genopgradere de mange nedgraderede rastepladser langs de statslige landeveje.

 

I ITD glæder man sig over, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidelser af rastepladskapaciteten.

 

- Det er gode toner fra Venstre, og de lyder helt anderledes end det, som vi tidligere har hørt fra transportministeren alene. Det er helt oplagt, at udvidelser af rastepladser må og skal indgå i regeringens kommende investeringsplan for infrastrukturen. Det glæder os meget, at Venstre og Kristian Pihl Lorentzen nu slår dette helt fast, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

 

- Investeringer i flere rastepladser er en klar nødvendighed for at løse den store udfordring, som mange vognmænd og deres chauffører står med hver eneste dag. Der mangler simpelthen rastepladser for at virksomhederne og deres ansatte kan overholde de lovpligtige køre- og hviletidsregler. Flere rastepladser til lastbilerne vil kunne løse noget af problematikken på lang sigt, siger Carina Christensen.

 

Fotograf: Joachim Rode, RitzauScanpix

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >