onsdag 16. januar 2019 12:20

Rumænsk formandskab vil sætte fart i vejpakken

Fra den 1. januar til den 30. juni 2019 står Rumænien i spidsen for EU-Rådets arbejde med lovgivningsforhandlinger, og tirsdag den 15. januar offentliggjorde det rumænske formandskab sit program og sine prioriteter for de kommende seks måneder.

Formandskabet for Rådet går på skift mellem EU-landene for 6 måneder ad gangen. Det tidligere formandskab Østrig har ved årsskiftet givet stafetten videre til Rumænien, som for første gang varetager det roterende formandskab for Rådet. I løbet af de kommende 6 måneder skal Rumænien lede samlinger og møder i Rådet og hjælpe med at sikre kontinuiteten i EU's arbejde, og formandskabet har i den forbindelse offentliggjort sit arbejdsprogram frem mod sommeren.

 

Hver gang et nyt land overtager formandsskabet for EU-Rådet, præsenteres et arbejdsprogram for det næste halve år. Inden for vejgodstransportsektoren vil Rumænien fokusere på vejpakke, digital opkobling og infrastruktur.

 

- ITD byder det velkommen, at formandskabet klart melder ud, at man vil sætte fart i forhandlingen på presserende dagsordner som vejpakken. Det er altafgørende, at landene kommer i mål med vejpakkens del 1 her i foråret, hvis det skal undgås, at europæiske transport- og logistikvirksomheder skal leve med mange forskellige nationale særregler og store administrative byrder, siger ITD’s politiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.

 

Rumæniens overordnede prioriteter i arbejdsprogrammet vil være et Europa med konvergens, et mere sikkert Europa, Europa som en stærk global aktør og et Europa med fælles værdier.

 

Arbejdsprogrammet kan findes her.

 

SENESTE ITD NYT
onsdag 27. marts 2024

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus

Velkommen til nyhedsbrevet ”Nyt fra formandens førerhus”, som ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, med mellemrum sender ud til medlemmerne.

En hilsen til medlemmerne fra formandens førerhus >
tirsdag 26. marts 2024

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer

Færdselsstyrelsen har netop udsendt en vejledning om udlejningskøretøjer. Af den fremgår det, at der ved benyttelse af lejede eller leasede køretøjer skal medbringes visse dokumenter under kørslen.

Færdselsstyrelsen skærper krav til dokumentation ved lejede eller leasede køretøjer >
tirsdag 19. marts 2024

Gratis webinar om registrering af arbejdstid

Fra og med den 1. juli 2024 skal arbejdsgivere registrere medarbejdernes daglige arbejdstid. Derfor tilbyder ITD HjulmandKaptain lige nu et gratis webinar, så du hjemme fra kontoret kan blive klogere på de nye regler, hvordan du lever op til dem samt hvilke medarbejdere, der omfattes af reglerne.

Gratis webinar om registrering af arbejdstid >